základní část, 17. kolo
05.12.2021 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Šlágr kola pro Plzeň, Slovácko padlo podruhé v řadě

Slovácko si svou reputaci po minulém výbuchu na půdě Českých Budějovic nenapravilo. Ve šlágru kola proti Plzni sice herně nepůsobilo vůbec špatně, rozhodně bylo tím nebezpečnějším týmem, avšak produktivita tentokráte byla jednoznačně na straně jeho protivníka. Tomu také nahrály do karet rozhodnutí videorozhodčích, po jejichž verdiktech se odvolávaly dvě trefy.

Uběhlo opravdu jen pár desítek vteřin od úvodního hvizdu sudího Pechance a už Slovácko muselo skousávat první inkasovanou branku. Sýkora poslal centr z pravé strany do šestnáctky, Pernica ho hlavou prodloužil za sebe pro volného Havla, který z blízkosti doklepával balón za záda brankáře Nguyena. Záhy mohl vedení Plzně navyšovat Bucha, pálil ale jen do boční sítě.

Domácí se v ofenzívě dlouho nemohli vůbec prosadit. Až ve 34. minutě si v podstatě vytvořili svou první větší příležitost, Havlík dokonce cílil přesně k tyči, ovšem VAR si všiml, že krátce předtím si jeho spoluhráč Kohút zpracoval míč rukou, čili branka nebyla uznaná. Nepříjemný moment každopádně moravský celek nažhavil, jenomže v koncovce se mu absolutně nedařilo.

Ve 43. minutě Kalabiška vyslal zleva pas do vápna, Jurečka se ocitl ve vyložené pozici, avšak nenašel správnou mušku. Poté hrozil Kohút a jeho hlavičku před brankovou čárou vyškrábl na poslední chvíli gólman Staněk. A v nastavení prvního dějství Kohút smutnil ještě jednou, po pobídce zprava od Reinberka na zadní tyči orazítkoval snad z metru brankovou konstrukci.

Kohút pokračoval ve své aktivitě i po obrátce, ve 47. minutě však zlikvidoval opět jeho šanci svým reflexivním zákrokem Staněk. V 53. minutě již Slovácko rozvlnilo síť, podruhé v tomto klání, jenže mu zase radost pokazilo video, které prokázalo, že se po Kadlecově kolmici zjevil skórující Jurečka v těsném ofsajdu. Suma sumárum Plzeň přežila hodně kritických okamžiků.

I když směrem dopředu nevykazovala s pravidelností tolik gólových možností jako její sok, když už se do nějaké dostala, uměla být efektivní. V 68. minutě se o druhý plzeňský přesný zásah postaral Beauguel, jenž převzal merunu po Řezníkovi a překonal Nguyena. Domácí pak pouze snížili stav, počínání Šašinky z nastavení nicméně v bodový úspěch nevyrezultovalo.

Autor: Patrik Sandev / isport.blesk.cz, fcviktoria.cz, idnes.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
kecipep

3:1

Reagovat
Alan

Přání 1:0, tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pechanec ty bys zasloužil kopanec do koulí! Kohút si míč nezpracoval rukou. První gól Plísně z ofsajdu to nikdo neřeší. Kluci ze Slovácka dřeli a zasloužili by si bodík. Ale nás Jihomoraváky nemá nás ve předu tabulky neradi vidí!

Reagovat
giannicheda

Přesně!! Velmi slušný zářez.. je mi opět zle.. borec nezmění dráhu míče když už se měl dotknout,plzeňští ani neprotestují a ještě ani postižený nedal gol ale dál přihrával..ale najdeme si nesmyl,ten rozhodčí by už neměl letos pískat..

Reagovat
deporpepa

Byl to zářez, první gól Slovácka měl platit, to by obraz hry změnilo, ale celkově si zasloužilo Slovácko vyhrát. Jednou nás video správně zachránilo, jednou ale vás poškodilo a to je špatně. Tohle vítězství ani netěší.

Reagovat
Pony Slaystation

Moraváci ubulený, váš pláč, naše radost

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjebanci Plesnivý!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele