základní část, 30. kolo
28.04.2024 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Baníku Ostrava (© FC Baník Ostrava)

Statečný boj Liberce na půdě Baníku na skupinu o titul nakonec nestačil

Liberec remizoval v závěrečném 30. kole základní části Fortuna ligy na půdě Baníku 2:2. Utkání se přitom pro Severočechy nevyvíjelo vůbec dobře a ještě před hodinou hry prohrávali o dvě branky. Poté si však vzal hlavní slovo Ľubomír Tupta, jenž nejprve snížil a v 68. minutě se po jeho přesném centru o vyrovnání postaral hlavou Filip Prebsl. Ani to ovšem Slovanu nestačilo k postupu do skupiny o titul, ve které si šestou pozici po remíze v Českých Budějovicích uhájilo Slovácko. To Slezané před vlastními fanoušky bodovali potřetí v řadě a do nadstavbové části vstoupí ze čtvrté pozice.

Ostravané sice v průběhu jarní části chytli formu, která je vynesla až na čtvrté místo zajišťující výhodnější výchozí pozici do bojů ve skupině o titul, poslední dva duely jim ovšem nevyšly podle představ. Po remíze s Karvinou a prohře na Letné sice kýženou příčku udrželi, pro její definitivní uhájení však museli proti Slovanu uhrát stejný či lepší výsledek než Mladá Boleslav v Jablonci.

Již v první minutě nedokázal odvrátit míč do bezpečí domácí Jiří Boula. Z toho těžil Daniel Tetour, který se tak zadarmo dostal do palebné pozice z hranice šestnáctky, nicméně jeho přízemní pokus skončil pouze na tyči. Sympatický vstup Severočechů do utkání však o chvíli později potřísnil Jan Žambůrek, jenž ve vápně podrazil Davida Buchtu. K exekuci pokutového kopu se postavil Ewerton a prudkou ranou pod břevno otevřel skóre. Na druhé straně vystřelil od půlkruhu Tupta a jen o pár čísel minul pravou šibenici. O vyrovnání se následně pokusil také Denis Višinský, ale jeho střelu vyrazil na poslední chvíli jednou rukou Olivier Vliegen.

Ve 46. minutě dodal klid na kopačky Slezanů Patrick Kpozo. Ten si totiž naskočil na centr ideálních parametrů z dílny Buchty a hlavou dopravil balon za záda bezmocného Vliegena. Na druhé straně unikl po pravém křídle Luka Kulenovič. Jeho přihrávku na nabíhajícího Tuptu dokázal ještě odvrátit Filip Blažek. Míč se však odrazil opět k chorvatskému útočníkovi, který na druhý pokus našel Tuptu, a ten již zakončoval do odkryté branky. K vyrovnání si nakonec tým z města pod Ještědem pomohl standardní situací, když se po rohovém kopu zavěsil do vzduchu nejvýše Prebsl a hlavou dopravil balon na místo určení.

Baník tedy sice na závěr základní části pouze remizoval, díky zaváhání Mladé Boleslavi však do nadstavby, která startuje 4. května, půjde ze čtvrtého místa.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele