základní část, 30. kolo
28.04.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Jablonce (© AC Sparta Praha)

Chyba zkušeného gólmana odvála Jablonci toužebné body v utkání s Boleslaví

Jablonec na závěr základní části Fortuna ligy remizoval doma s Mladou Boleslaví 1:1. Severočeši drželi vedení od 19. minuty, kdy se do něj dostali zásluhou Matěje Polidara. Ten se konečně dočkal první branky v sezoně, avšak radost z ní mu v závěru utkání pokazila i chyba brankáře Jana Hanuše, který daroval klubu z města automobilů vyrovnávací gól.

Svěřenci Radoslava Látala prožívali velmi rozporuplnou sezonu. Ani teoretická výhra proti Mladé Boleslavi jim na únik ze skupiny o udržení stačit nemohla. Náskok na 14. Zlín přitom klidně mohl být vyšší než čtyřbodový, jenže Severočeši nedokázali v chladném počasí navzdory přesilovce vstřelit Ševcům jediný gól. Tentokrát již na Střelnici panovaly letní podmínky, kterých chtěla využít Mladá Boleslav. V jejím dresu na jaře zářil Tomáš Ladra, jenž v klubu nedávno prodloužil smlouvu.

První gólovou šanci měl na hlavě Solomon John, jeho pokus ale mířil vedle levé tyče. Prosadit se tak mohli domácí. Polidar si v 19. minutě počkal v pokutovém území na přesnou přihrávku Michala Černáka a následně míč lobem poslal přes vybíhajícího brankáře Matouše Trmala. Kontroverze vyvolal ve 34. minutě střet mladoboleslavského brankáře s gruzínským útočníkem Vakhtangem Chanturishvilim, kvůli absenci videorozhodčího ale nemohl být první verdikt sudího změněn, a Trmal tak vyvázl bez potrestání.

Ve druhém poločase se fanoušci na jablonecké Střelnici dočkali střely na branku až v 71. minutě. Padaly tak jen žluté karty, kterých rozhodčí Ladislav Szikszay rozdal během prvních 25 minut druhé půle celkem pět. Definitivně zamezit prodloužení boleslavské série zápasů bez prohry proti Jablonci v lize mohl Jakub Martinec, jenž si naběhl na centrovaný míč, zamířil však těsně vedle levé tyče. Pozdní vyrovnání Mladé Boleslavi zařídil oslavenec Hanuš, který výkop poslal pouze na Yusufa, jenž se do prázdné brány nemýlil.

Jablonec se tak ani po takřka dvou měsících vítězství nedočkal. Oba celky teď již čeká nadstavbová část, která se rozjede 4. května.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:3

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele