Další články

Bořil prodloužil smlouvu, ve Slavii ho čeká desátá sezona

Jan Bořil dokončuje devátou a nikoli poslední sezonu v dresu Slavie. Pražský klub se zkušeným obráncem podepsal novou smlouvu, jeho služby si zajistil i pro příští sezonu.

Sparta jako vítěz základní části aneb Události 29. kola FORTUNA:LIGY

Další ztrátu pražské Slavie přineslo 29. kolo FORTUNA:LIGY. Sešívaní totiž doma v Edenu pouze remizovali se Sigmou Olomouc 2:2, a tak darovali první místo po základní části Spartě, která svůj domácí zápas s Baníkem Ostrava zvládla i přes nervózní závěr vítězně 4:3.

Komise: Vyrovnávací gól Slavie platil správně, Petrák neměl být vyloučen

Sudí v nedělním utkání 29. kola FORTUNA:LIGY mezi Slavií a Olomoucí uznali vyrovnávací branku Pražanů z 84. minuty správně. Podle komise rozhodčích FAČR nešlo z dostupných záběrů jednoznačně určit, zda byl domácí Jan Bořil před gólem Mojmíra Chytila v ofsajdu. Naopak v Karviné se sudí chyby dopustili, obránce Bohemians 1905 Ondřej Petrák neměl dostat v závěru prvního poločasu červenou kartu. Komise to uvedla v komuniké.

Tvrdík po další ztrátě Slavie vyloučil změny: Nikoho odvolávat nebudu

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík vyjádřil po nedělní nečekané remíze 2:2 s Olomoucí v předposledním kole základní části, po níž si červenobílí výrazně zkomplikovali boj o titul, podporu realizačnímu týmu s trenérem Jindřichem Trpišovským i spolupracovníkům ve vedení. Pětapadesátiletý bývalý ministr obrany na sociální síti X uvedl, že nikoho odvolávat nebude. Zároveň úplně nevyloučil svůj odchod z klubu.

Havel se vrátil do sestavy Plzně, domácí pohár považuje za vrchol sezony

Teprve do druhého zápasu v této ligové sezoně naskočil po operaci achilovky zkušený plzeňský Milan Havel. Ve druhé půli nosil devětadvacetiletý obránce či záložník dokonce kapitánskou pásku a se silně kombinovanou sestavou Viktorie získal na Slovácku bod za remízu 1:1.

Je mi špatně, ale nic nevzdáváme, řekl po remíze s Olomoucí kapitán Slavie Bořil

Přestože slávisté po nečekané domácí remíze 2:2 s Olomoucí v předposledním 29. kole základní části první ligy ztrácejí z druhého místa tabulky na vedoucí Spartu už čtyři body a boj o titul již nemají jen ve svých rukou, kapitán Jan Bořil rozhodně nic nevzdává.

FORTUNA:LIGA - souhrn 29. kola: Sparta do nadstavby z prvního místa

Slavia se sice vyhnula prvním po sobě jdoucím ligovým porážkám pod Jindřichem Trpišovským, dvoubrankové manko doma s Olomoucí však pouze stáhla a Sparta tak stále půjde do nadstavby z první pozice. Mladá Boleslav tlačí na váhající Baník, Liberec nikoliv. Sparta si sice proti Baníku vybudovala hned třígólový náskok, v závěru se o vítězství přesto strachovala. Bohemians i v deseti dokázali vyrovnat v Karviné, přesilovku nedokázal naplno zužitkovat ani Jablonec proti Zlínu. Teplice po brzkých střídáních jen remizovaly s Českými Budějovicemi.

FORTUNA:LIGA - preview 29. kola: Slavia odpovídá na triumf Sparty

Sparta přestřílela Ostravu a pokud chce Slavia udržet kontakt, musí si splnit povinnost v souboji s Olomoucí. Plzeň se představí na Slovácku, v akci budou i oba východočeské týmy.

Frťalu těší jistota účasti ve střední skupině, mrzel ho ale výkon proti Dynamu

Trenér Teplic Zdenko Frťala po domácí remíze 2:2 s Českými Budějovicemi neskrýval smíšené pocity. Severočeši mají kolo před koncem základní části jistotu, že se po pěti letech vyhnou nadstavbové skupině o záchranu, třiapadesátiletého slovenského kouče ale rozladil dnešní výkon v zápase s předposledním týmem tabulky.

Veselý: Sezonu nebudeme hodnotit kladně, ale můžeme ji dohrát se ctí

Trenér Jaroslav Veselý se domnívá, že fotbalisté Bohemians 1905 budou hrát v ligové nadstavbě o udržení nezaslouženě. Účast v bojích o záchranu po loňské skupině o titul bere jako fakt. Aktuální sezonu podle něj Pražané nebudou hodnotit kladně, věří však, že ji dohrají se ctí. Veselý to řekl na tiskové konferenci po remíze 1:1 v Karviné v utkání 29. kola, předposledního v základní části.

Kuchta si po gólu hrál na Haalanda, fanoušci Sparty oslavovali svého "Belmonda"

Dvě branky dal, na jednu nahrál. Útočník Jan Kuchta byl ústřední postavou dramatického duelu 29. ligového kola, v němž fotbalisté pražské Sparty porazili ostravský Baník 4:3 a upevnili si vedení v tabulce.

Policie zasahovala v Praze

Policie před dnešním fotbalovým utkáním Sparty s Baníkem Ostrava zajistila osm fanoušků hostujícího týmu a jednoho příznivce domácího klubu. V osmi případech bylo důvodem zásahu neuposlechnutí výzvy policie, jednoho člověka policisté zadrželi, protože na něj byl vydán zatykač. Policie o tom informovala na síti X. Utkání 29. kola první fotbalové ligy začalo na pražské Letné v 15:00.

Koubek si může prodloužit kariéru, Viktoria si jej chce udžet i pro příští sezonu

Trenér Miroslav Koubek by mohl i v příští sezoně pokračovat na lavičce Viktorie Plzeň. Klub by s dvaasedmdesátiletým trenérem, který měl původně pouze překlenout období po odvolání Michala Bílka, údajně rád prodloužil smlouvu o další rok. S informací přišly servery sport.cz a isport.cz.

Vedoucí Sparta hostí v lize Ostravu, Slavia hraje s Olomoucí

Sparťané ve 29. kole první ligy přivítají v sobotu Baník Ostrava. Obhájci titulu mají dvoubodový náskok před Slavií, která hostí o den později sedmou Olomouc. Letenští mohou při své výhře a současně ztrátě rivala s předstihem ovládnout základní část.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele