základní část, 30. kolo
28.04.2024 15:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Veljko Birmančevič (© AC Sparta Praha)

Sparťané vzali Olomouc útokem, suverénní jízdu nezkomplikovala ani žlutá hrozba

Sparta dominovala ve 30. kole Fortuna ligy v Olomouci a na Andrově stadionu zvítězila vysoko 4:1. K vítězství rázně zavelel kapitán Ladislav Krejčí, který nejprve ve 28. minutě proměnil pokutový kop a krátce nato udeřil i po rohovém kopu. Pro Pražany byla výhra o to sladší, že žlutou kartu neinkasoval ani jeden z devíti hráčů, jimž hrozil disciplinární trest, po němž by přišli o první zápas v nadstavbě, v níž budou Rudí hájit čtyřbodový náskok.

Invaze sparťanských fanoušků, které potěšila i poslední ztráta Slavie znamenající jistý vstup Letenských do nadstavby z první příčky, přispěla k tomu, že byl Andrův stadion vyprodaný. Zmíněné klopýtnutí sešívaných měla na svědomí právě Sigma, jež v Edenu využila prakticky jediné dvě šance v utkání a získala bod. Ten jí ponechal teoretickou naději na posun do skupiny o titul.

Letenští vstoupili do utkání vstřelenou brankou Jana Kuchty, ta však kvůli ofsajdovému postavení sparťanského forvarda nemohla být uznána. Hanáci úvodní tlak Sparty přečkali a hra se začala postupně vyrovnávat. Pražský celek se i tak dostal do vedení ve 28. minutě díky penaltě Krejčího, kterou umístil přesně k levé tyči. Oblíbence hostujících fanoušků gólové choutky neopustily a brzy po úvodní trefě slavil druhou branku, když hlavou perfektně zakončil rohový kop Kaana Kairinena.

Krátce po změně stran si mohl spravit chuť Kuchta, nabídku Lukáše Haraslína ale trestuhodně zahodil. Sparťané se radovali potřetí v 53. minutě. Matěj Ryneš posunul na hranici šestnáctky míč na Veljka Birmančeviče, jenž střelou ke vzdálenější tyči nedal šanci Tadeáši Stoppenovi. Kuchta se nakonec dočkal v 66. minutě, když po nechtěné přihrávce Krejčího elegantně přehodil Stoppena. Gólovou radost nakonec poznali i domácí příznivci. Čtvrt hodiny před koncem překonal Petera Vindahla hlavou Jáchym Šíp, který si našel centr Martina Pospíšila.

Sparta se tak nenechala ukolébat jistotou první příčky po základní části a získala na Hané všechny body. Nadstavbová část české nejvyšší soutěže, v níž Sigma zamířila do prostřední skupiny, začíná 4. května.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele