základní část, 30. kolo
28.04.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Fanoušek Bohemians (© AFP)

Klokani před startem nadstavbové části odskočili sestupovému nebezpečí

Hráči Bohemians utli třízápasovou sérii bez vítězství, když si v závěrečném 30. kole základní části Fortuna ligy poradili s Pardubicemi 2:1. O vítěznou trefu se postaral v 74. minutě střídající Jan Matoušek, který se na jaře trefil vůbec poprvé. I díky němu si tak Pražané před začátkem nadstavby vytvořili nadějný 10bodový náskok na 14. příčku znamenající účast v baráži.

Na začátku sezony se Bohemians těšili na evropský souboj s norským Bodö/Glimt, v jejím závěru naopak věděli, že tento rok na podobný úspěch nedosáhnou. Bez ohledu na výsledek zápasu s Pardubicemi, které měly v tabulce ještě o čtyři body méně, totiž bylo rozhodnuto o jejich účasti v nadstavbové skupině o záchranu. Zápas vzbudil vášně ještě před výkopem, jelikož ho sudí Petr Hocek musel zvládnout bez pomoci videorozhodčího.

Do zápasu vstoupili aktivněji Východočeši. Filip Brdička vyslal razantní střelu směrem k Lukáši Soukupovi, ten však dokázal skvěle zasáhnout. První nebezpečnou šanci Klokanů měl v 18. minutě Michal Beran, jeho technická střela ovšem skončila pouze v náruči Antonína Kinského. Další velkou šanci Bohemky měl 25. minutě Matyáš Kozák, který se řítil sám na Kinského, ale svůj nájezd neproměnil. Vzápětí se již Pražané branky dočkali, když si precizní centr Marka Hály našel Jan Kovařík a doklepl míč do sítě. Do dvougólového vedení mohl domácí poslat Erik Prekop, v tutové šanci však trefil pouze prostředek brány.

Pardubice vstoupily stejně jako do prvního poločasu i do toho druhého nažhavené a odměnou jim bylo vyrovnání již po třech minutách. Sám před brankářem se objevil Vojtěch Sychra a s přehledem uklidil míč k tyči. S odpovědí mohl přijít po hodině hry střídající Matoušek, tygřím skokem ho však vychytal Kinský. V 74. hodině se již odchovanec Příbrami dočkal, když dorazil míč do odkryté branky a poslal Bohemku znovu do vedení. Východočeši tentokrát už vyrovnat nedokázali.

Bohemians tak získali všechny body a skupinu o záchranu začnou na nejvyšší pozici. Nadstavba české nejvyšší soutěže odstartuje v sobotu 4. května.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele