základní skupiny - skupina E, 5. kolo
30.11.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse se definitivní tečky za postupem nedočkalo. Royale Union odjel z Francie s bodem

Toulouse remizovalo v pátém kole skupiny E v rámci Evropské ligy s Royale Union SG 0:0. Při mírné prvopoločasové převaze francouzského celku byl tradičně nejvíce vidět Thijs Dallinga, jenž stihl ve skupinové fázi nastřílet tři góly. Proti Saint-Gilloise však další zásah nepřidal, poněvadž domácí ve druhé půli ani jednou nevystřelili. Nerozhodný výsledek ovšem hrál více do karet fialovým, kteří mají na rozdíl od belgického týmu lepší skóre a hratelnějšího soupeře.

Na první pohled to mohlo vypadat, že je Toulouse ve skvělé formě, jelikož v minulém kole porazilo Liverpool 3:2, opak byl ovšem pravdou. Francouzský klub totiž kromě zmíněné výhry v sedmi kláních v řadě nezvítězil, přičemž o víkendu padl v Ligue 1 na hřišti Nice. Skupinovou fázi Evropské ligy měl ale stále velmi dobře rozjetou a k postupu mu stačil zisk tří bodů proti belgickému Royale Union. Hosté však rovněž stále bojovali o druhou příčku, na kterou se v případě triumfu mohli vyhoupnout.

I přes mírnou převahu Le Téfécé měl první pořádnou příležitost utkání hostující Mohamed Amoura, jenž ale kvůli skvělému zákroku jednoho z obránců neuspěl. Další zajímavá šance přišla po rohovém kopu fialových, kdy hlavičkoval nadějný útočník Dallinga, ovšem jeho pokus mířil pouze nad bránu Royale Unionu. Možností ke skórování bylo nakonec ve zbytku prvního dějství jako šafránu, a tak byl poločasový výsledek nerozhodný.

Po změně stran čekali fanoušci i nadále marně na příležitosti, které by zaváněly gólem. Nedalo se říct, že by jeden či druhý tým měl nějakou herní převahu. Míč měli na kopačkách častěji hráči v bílých dresech, nicméně větší střeleckou aktivitu vynaložil celek z Belgie. Diváky mohla ze židle zvednout maximálně rána Amoury, jenže alžírský útočník poslal míč na tribuny. Ve Francii se tak rozhodující branky příznivci ani jednoho družstva nedočkali.

Vyrovnané střetnutí nakonec vítěze nenabídlo. Toulouse v posledním kole hraném 14. prosince vyzve LASK, Belgičané změří ve stejný den síly s Liverpoolem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele