osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Ángel Di María (© AFP)

Tahoun skotského koeficientu v Lisabonu dvakrát přišel o nadějné vedení

Fotbalisté Benfiky remizovali v úvodním osmifinále Evropské ligy s Rangers 2:2. Patrně nejvýraznější postavou v domácím dresu se stal Ángel Di María, jenž nejprve viděl žlutou kartu, poté proměnil penaltu a nakonec donutil ke vstřelení vlastního gólu hostujícího Connora Goldsona. Tento zásah navíc určil konečný stav duelu a také potěšil české fanoušky, neboť Skotsko je přímým konkurentem českých zástupců v boji o koeficient.

Rangers vlétli do roku 2024 sérií 10 soutěžních výher, o uplynulém víkendu však klopýtli, když doma nestačili na Motherwell. Na trávníku přitom dominovali, jenže v síti skončila pouze penalta dlouholeté opory Jamese Taverniera. Kromě oddaných fanoušků The Gers museli skousnout pořádné zklamání i příznivci Orlů z Lisabonu, Benfica totiž v prestižním souboji s Portem schytala debakl 0:5.

The Light Blues vkročili na Estádio da Luz správnou nohou, když se už v sedmé minutě hlavou po centru Mohammeda Diomandeho prosadil Tom Lawrence, a hosté tak šli vcelku překvapivě do vedení. Srovnat stav mohl David Neres a po něm Arthur Cabral, ovšem Jack Butland se zaskvěl a obě střely dokázal chytit. Tým z Lisabonu dostal v nastavení jedinečnou možnost ke srovnání skóre po hře rukou Johna Souttara ve vápně. Nabídnutou příležitost beze zbytku využil Di María, a Portugalci tak srovnali krok s The Gers. Ti ovšem velmi rychle reagovali a díky Dujonu Sterlingovi si ponechali jednogólový náskok před ochodem do kabin.

Hosté mohli rozdíl ve skóre ještě navýšit, avšak se střelou Fabia Silvy z 61. minuty si dokázal poradit Anatolij Trubin. Orli využili vyšší střelecké aktivity v 67. minutě, když si centr Di Maríi srazil hlavou do vlastní sítě Goldson.

Z víkendových ligových zaváhání se tak lépe vzpamatovali Rangers, kteří v Lisabonu vybojovali nadějnou remízu. Odvetný duel je na programu 14. března.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
Ed_Hazard

Co to piska ten nemecky klaun? Ako mohol platit 2.gol Rangers jed a) faulovali brankara a za b) jeden z hracov Rangers stojaci rovno pred brankarom bol v offsajde To rozhodcovi nepovedali aktualne pravidla?

Reagovat
Seydou Doumbia

řekni mi jak se čte jméno kokcu? kekči ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele