základní skupiny - skupina D, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Merkur Arena, Graz

Reportáž

Bouřlivé publikum dohnalo oslabený Sturm k remíze. První ztrátu Atalanty zapříčinila penalta

Sturm Graz ve třetím kole skupiny D Evropské ligy remizoval na vlastním hřišti s dosud suverénní Atalantou 2:2. Hosté v utkání kráčeli k dalšímu vítězství, když na úvodní zásah soupeře svými prvními trefami v sezoně odpověděl Luis Muriel. Krátce po změně stran byl navíc vyloučen Stefan Hierländer, domácí se však za hlasité podpory fanoušků vzepřeli osudu a v 80. minutě vyrovnali díky penaltě Tomiho Horvata.

Za jasného favorita nejen zápasu, ale také na celkový postup ze skupiny platila Atalanta, která zatím zůstávala stoprocentní. Proti ní však tentokrát stál Graz, jenž si do utkání nesl velmi dobrou formu. Rakušané vyhráli uplynulých šest duelů napříč všemi soutěžemi, včetně posledního zápasu právě v Evropské lize proti Rakówu.

Do zápasu vstoupil výrazně lépe domácí celek. Ve 13. minutě se k zakončení se vápně soupeře dostal Alexander Prass, jehož pokus nešťastně tečoval za záda vlastního gólmana Rafael Toloi. Vedení Klubu ze Štýrského Hradce následně mohl navýšit Jon Gorenc Stankovič, jenže jeho skvěle umístěnou hlavičku výborným zákrokem zneškodnil Juan Musso. Zahozená šance mohla ve 34. minutě Rakušany mrzet ještě více. Ojedinělou příležitost Nerazzurri totiž využil Muriel, který z hranice šestnáctky zamířil nechytatelně do dolního růžku. Atalanta navíc v dlouhém nastavení prvního dějství skóre otočila. Centr z pravé strany nešťastně zasáhl rukou v pokutovém území obránce bíločerných a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Muriel.

V 53. minutě bylo pro Sturm ještě hůře, neboť druhou žlutou viděl Hierländer, jenž tak na téměř celou druhou půli oslabil svůj tým. Vyloučení domácího kapitána dodalo Lombarďanům potřebnou jistotu, což vyústilo v několik slibných příležitostí na definitivní rozhodnutí. Do stoprocentní šance se dostal například Gianluca Scamacca, jenže úplně nehlídaný na hraně vápna trefil jen střed brány. Krutý trest za špatnou produktivitu přišel pro tým z Bergama v 80. minutě, kdy z pokutového kopu po ruce Seada Kolašinace určil konečný výsledek Horvat.

První vzájemný zápas tak skončil remízou. Druhý je na programu 9. listopadu v Bergamu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
0:1

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele