základní skupiny - skupina G, 5. kolo
30.11.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Římané zaváhání se Slavií nenapravili. Remíza ve Švýcarsku Vlky do čela neposunula

Fotbalisté AS Řím nenapravili poslední prohru s pražskou Slavií, když v pátém klání skupinové fáze Evropské ligy pouze remizovali na hřišti Servette 1:1. Vyrovnané střetnutí otevřel prvním gólem ve 21. minutě Romelu Lukaku, domácí se však nevzdali a po změně stran zásluhou Chrise Bedii srovnali. Vlky ale ztráta zase tolik mrzet nemusela, jelikož ani v případě výhry by se do čela skupiny neposunuli. Celek ze Ženevy naopak protáhl sérii neporazitelnosti na 10 duelů v řadě a s jistotou poputuje do Konferenční ligy.

Římané po porážce s pražskou Slavii stále neměli zajištěný postup do play off. Byla to ovšem z jejich pohledu už spíše formalita, protože jim k tomu stačilo jediné vítězství. Proti Servette je ale nečekal příliš jednoduchý úkol, jelikož švýcarský celek neprohrál devět soutěžních klání v řadě. Vlci se však dobře naladili, když po remíze v římském derby porazili o víkendu Udinese 3:1. Hlavní hvězdou klání se stal Paulo Dybala, jenž měl být společně s Lukakem největší hrozbou pro domácí celek.

Úvod utkání překvapivě patřil Švýcarům, v jejichž dresu zamířil v osmé minutě Keigo Cunemoto z dálky k levé tyči. Mile Svilar však Japoncovu dělovku dokázal vyrazit na rohový kop. Srbský gólman musel o pár okamžiků později vytáhnout další zákrok, tentokrát zneškodnil nebezpečnou ránu pod břevno z kopačky Bendegúze Bolly. Snaha domácích ale přišla vniveč, neboť ve 21. minutě technickým obstřelem rozvlnil síť Lukaku. Belgický obr se krátce nato pokusil náskok Římanů navýšit, jenže podruhé neměl z podobné pozice tolik štěstí a o kousek minul. Těsně před přestávkou málem vyroval Dereck Kutesa, jehož povedený projektil vytáhl Svilar konečky prstů.

Za sympatický výkon byl ženevský klub odměněn v 50. minutě. Bedia využil perfektní centr Miroslava Stevanoviče a z otočky uklidil míč za bezmocného gólmana. Vrátit vedení na stranu Giallorossi se po hodině hry pokusil v šestnáctce úplně volný Dybala, jemuž však rána vůbec nesedla a balon skončil jen v zámezí. Zbylé minuty mnoho vzruchu ani na jedné straně nenabídly a Servette bez větších problémů nerozhodný výsledek uhájilo.

Řím tak ve Švýcarsku překvapivě zaváhal a odvezl si domů jen bod. V posledním kole přivítá 14. prosince doma Tiraspol. Servette pojede ve stejný den do Prahy, kde se utká se Slavií.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (3)

Přidat komentář
tadko97

0:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
KingMaster13

Naprosto ideální výsledek by byl 1:1, což by nám dalo jistotu postupu i kdyby se v Tiraspolu něco posralo a zároveň v případě výhry obří šanci na 1. místo, protože Řím si to pak poslední kolo to skóre nahoní doma na Tiraspolu, kdežto my se Ženevou to nebudeme mít tak lehký a čekám maximálně 2:0, kdežto Řím doma klidně i těch 8:0 vyhrát může

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele