základní skupiny - skupina A, 4. kolo
09.11.2023 21:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Freiburg podruhé zdolal srbské TSC a upevnil si pozici. Mladý Röhl oslavil vítězný gól

Freiburg splnil povinnost a ve čtvrtém kole skupiny A Evropské ligy porazil před vlastními fanoušky TSC jasně 5:0. Výraznou herní převahu dokázali Breisgauští Brazilci přetavit ve vítěznou branku už ve 24. minutě, kdy Merlin Röhl gólově zužitkoval precizní centr. Pro 21letého záložníka se jednalo o první přesný zásah v dresu bádenského celku. Po změně stran přidali domácí další čtyři trefy a jen kvůli horšímu vzájemnému zápasu s West Hamem zůstali na druhé příčce tabulky. Postup Bačky Topoly do jarní fáze soutěže už naopak zůstává pouze v teoretické rovině.

Hráčům Freiburgu se poslední tři soutěžní zápasy příliš nevydařily a především vypadnutí v domácím poháru bylo velkým zklamáním. Skupinovou fázi Evropské ligy ovšem měli Němci poměrně slušně rozjetou, jelikož v tabulce byli na druhé příčce, přičemž měli stejný počet bodů jako první West Ham. Tentokrát je na domácí půdě čekala odveta s TSC, které v prvním duelu porazili 3:1.

Domácí ukázali svou útočnou sílu již ve čtvrté minutě, kdy individuálně vybojoval míč Lucas Höler a sám také zakončil. Jeho pokus však mířil přímo doprostřed branky. Němečtí příznivci však nemuseli smutnit dlouho. Ve 24. minutě zakončil přízemní centr Röhl a poslal bádenský celek do vedení.

Druhý nejstarší klub srbské ligy působil vyloženě odevzdaným dojmem a všeříkající byla poločasová statistika střel, přičemž za celých 45 minut nedokázali Srbové vyprodukovat ani jednu.

Osmý celek Bundesligy si ve druhém poločase počínal profesorsky a v 56. minutě zvýšil své vedení na rozdíl dvou branek. Dokonalou kombinací středem hřiště se hráči v červených dresech dostali až do pokutového území, ze kterého přesně pálil Maximilian Eggestein.

Na 3:0 upravil technickým přízemním pokusem Noah Weisshaupt. Domácí neměli pro srbské hosty žádné slitování. V 80. minutě přidal další branku střídající mladíček Junior Adamu a na konečných 5:0 upravil v samotném závěru Ricu Dóan.

Freiburg tak alespoň trochu napravil nezdary z ligy a ve skupině A si připsal další tři body. V následujícím kole vyzve 30. listopadu Olympiakos, TSC změří ve stejný den síly s West Hamem.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele