čtvrtfinále - odvety
18.04.2024 21:00 CET
1 : 0
4:2 pen.
(0:0, 1:0)

Reportáž

Faris Moumbagna (© AFP)

Čtveřici vyvolených v Evropské lize doplnila po penaltovém dramatu Marseille

Marseille porazila v odvetném utkání čtvrtfinále Evropské ligy Benfiku 2:0 po penaltách a postoupila do semifinále. I přes velkou herní převahu se Olympionici dočkali přesné trefy až v 79. minutě, kdy se hlavou prosadil Faris Moumbagna a poslal duel do prodloužení. V tom byli blíže gólu hosté, výborný výkon však několika spolehlivými zákroky podtrhl Pau López, jenž následně zazářil rovněž v penaltovém rozstřelu, když zneškodnil pokus Antónia Silvy.

Jean-Louis Gasset přebral Marseille na konci února a novou štaci započal pěti soutěžními výhrami v řadě. Při osmifinálové odvetě ve Villarrealu se však cosi zlomilo a od té doby Olympique zapsal pět po sobě jdoucích porážek. Ta poslední přišla v Lisabonu, kde ve druhé půli pouze korigoval skóre historicky nejlepší střelec Evropské ligy Pierre-Emerick Aubameyang.

Vyrovnat stav dvojutkání mohl už po necelých 10 minutách hry Iliman Ndiaye, jenž využil prostrkávačky od Azzedineho Ounahiho, svůj obstřel ale neumístil dostatečně přesně. Zhruba v polovině úvodního dějství měl na kopačce další příležitost hráčů v bílém Aubameyang, který využil hostujícího zaváhání v rozehrávce a z první ze vzduchu tvrdě vypálil, mířil ovšem těsně nad. Do šaten tak putovali s nejtěsnějším možným náskokem hosté z Portugalska.

Také druhé dějství odšpuntovala příležitost Olympioniků, jenže rána Geoffreyho Kondogbii zamířila do prostoru mimo tři tyče. Po necelé hodině hry se ke slovu dostala konečně také Benfica. Ángel Di María umě postupoval s balonem až do šestnáctky, svou povedenou individuální akci ovšem zakončil jen zblokovanou střelou.

Následovalo několik závarů před bránou Anatolije Trubina, ukrajinský gólman ale ze všech situací vyšel s čistým štítem. To se změnilo až na prahu závěrečné desetiminutovky, kdy Aubameyang potáhl míč po levé straně a naservíroval ho ideálně na hlavu Moumbagni, jenž pohodlně poslal svůj tým do vedení a celý dvojzápas do prodloužení.

V úvodu nastaveného času se dostal do své další šance Di María, když nikým nehlídaný hlavičkoval z prostoru zadní tyče, jeho pokus ale vytěsnil na roh López. I po změně stran mohli jako první skórovat Portugalci. Nadvakrát se dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti Arthur Cabral, narazil ale na pohotově vyběhnutého Lópeze. Ve zbytku prodloužení už branka nepadla, a na jihu Francie tak došlo na penaltový rozstřel. V něm Orli po neúspěšném pokusu Di Maríi ihned nabrali ztrátu, kterou se jim už nepodařilo dohnat a s Evropou se museli rozloučit.

Když tedy Felix Zwayer naposledy foukl do píšťalky, z postupu se začala radovat Marseille. Další fáze soutěže odstartuje 2. května a soupeřem francouzského celku bude Atalanta.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (13)

Přidat komentář
Mandanda_30

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
Mandanda_30

ALLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEZ L'OM AUX AAAAAAAAAAAAARMES

Reagovat
Seydou Doumbia

lopez mohl chytit v pohodě všechny 4 pencle, ale hezky fandil jsem

Reagovat
Mandanda_30

tak teď budu muset fandit Lyonu ve finále CdF proti Q$G dívat se na to po 35 hodinách vzůhru byla jízda

Reagovat
Seydou Doumbia

co si dělal proboha?

Reagovat
Mandanda_30

energy drink overdose přes noc pak jsem musel už ale ten den zůstat vzhůru samozřejmě, takže jsem prohluboval svoji šanci na heart attack pomocí dalších energáků abych zůstal vzhůru a pak se jako poslední akt dne musím dívat na pencky

Reagovat
Seydou Doumbia

blázen

Reagovat
Seydou Doumbia

místo energy drinku a těchto srajd jedu spíš yerbu maté nebo wayushu, takové lepší formy

Reagovat
Mandanda_30

nejlepší forma je prášková forma kokainovníku pravého

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Israha

Fc Aubameyang fakt letos . Ale v kontextu toho, jak vlastně hrajeme průměrný a neúčelný fotbal, je semifinále EL a vydělaných 13 mega (zaplatil se Merlin) super. Atalanta paradoxně hratelnější, než Live, finále není sci-fi. Balerdi na penaltě byl šílený stres, den předtím Nacho s Rüdigerem a teď toto...moje nervy.

Reagovat
Mandanda_30

Hrajeme docela shit no Defenzivně chaos, López to tam zachraňoval, Henrique a Harit na vlastní půlce pořád ztráceli balón v nejhorší pozici, minimálně 2 góly kvůli nim padly, jak to tam jednou Harit ztratil a byl z toho skoro gól López tam dostal záchvat vzteku (myslim teda, že to bylo na Harita) ofenzivně místo střel to tomu gólmanovi přihrávají... Ale ta motivace to vyhrát byla dostatečně velká aby ty nedostatky kvality neměly vliv, takže let's go A Balerdi next Ballon d'Or

Reagovat
Seydou Doumbia

jako celkem sympatické semifinále el na to jak každý počítal zadarmo postup live až do finále tak je z toho om-atalanta a na druhé straně leverkusen, jen ten as řím to kurví co se sympatii týče, jinak fandím těm 3...klidně i vám at má konečně francie zas trofej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele