základní skupiny - skupina B, 2. kolo
05.10.2023 18:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

De Zerbi v souboji charismatických Italů nesložil zbraně. Marseille prohospodařila slibný náskok

Marseille v domácím utkání druhého kola skupiny B Evropské ligy remizovala s Brightonem 2:2. Každý z poločasů se nesl v režii jednoho z týmů. Úvodní dějství opanovala po dvou slepených brankách z rozmezí 19. a 20. minuty družina Gennara Gattusa, jenže po změně stran na hřišti vládl soupeř. Svěřenci Roberta De Zerbiho se nakonec dočkali i historicky prvního bodového zisku v pohárové Evropě, jelikož v 88. minutě srovnal z penalty Joao Pedro.

Obecné mínění širší fotbalové veřejnosti o hře Brightonu sice bylo na velmi vysoké úrovni, v posledních týdnech to však "Rackům" "nelétalo". Vše odstartovala nečekaná domácí porážka od AEK, již následovalo vypadnutí z EFL Cupu a potupný debakl 1:6 na půdě Aston Villy. Ještě hůře na tom byla Marseille, která se nedočkala soutěžní výhry v průběhu celého září, na což vedení klubu zareagovalo změnou trenéra. Při Gattusově premiéře Olympionici nezvládli přestřelku v Monaku.

Krizí zmítaní Les Olympiens dávali již od samotného úvodu najevo, že jsou to právě oni, kteří chtějí z této bitvy odejít jako vítězové. O první úder se postaral obránce Chancel Mbemba, kterého přesnou přihrávkou našel ve vápně navrátilec do reprezentace země galského kohouta Jonathan Clauss.

Druhý direkt přidal o pouhou minutu později Jordan Veretout. Francouzský záložník se ocitl na konci bleskového protiútoku, který s přehledem proměnil. Nejblíže třetí branky byl ve 36. minutě Amine Harit. Dělovkou z úctyhodné vzdálenosti vyzkoušel hostujícího gólmana, který měl co dělat, aby vytáhl pokus alespoň na roh.

Druhé dějství začala lépe družina De Zerbiho. V 55. minutě našel Kaoru Mitoma ve vápně Pascala Grosse a Němec ostřílený Premier League zvolil přízemní zakončení, jímž snížil skóre na 1:2.

Hra se oproti první půli výrazně přiostřila a kvůli zranění musel střídat jak střelec branky Veretout, tak Joaquín Correa. Racci bojovali urputně ve snaze vymanit se z trendu posledních týdnů a konečně si připsat bodový zisk. Dočkali se až v samotném závěru. Po faulu na Tariqa Lampteyho byl odpískán pokutový kop ke kterému se postavil hráč s číslem devět, Joao Pedro. Letní akvizice anglického celku penaltu sebevědomě proměnila a vyrovnala skóre.

Brighton si tak částečně napravil reputaci a po nečekané porážce z úvodního klání zapsal do tabulky první bod. V příštím kole 26. října přivítá Ajax, na půdě Marseille se tentýž den představí AEK.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (5)

Přidat komentář
Gedofrey

Moc nečekám, ale třeba 3:2 Allez l'OM!

Reagovat
Israha

Correa a Balerdi v základu. To bude rupanec.

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Mandanda_30

AHJO. López dneska solidní aspoň.... Tady ten tým ani kdyby vedl 5:0 v 60. minutě, tak se nebudu radovat, protože oni vždycky jsou schopni to posrat. Klasickej OM zápas.

Reagovat
Israha

Tudor by loni tohle vyhrál se slabším kádrem . Ofenziva jakžtakž, ale góly dostáváme z každé druhé střely a ten tým se zas začíná sypat po prvních dvou šancích soupeře, počtvrté v sezoně, co jsme ztratili body v zápase, ve kterém vedeme...z tohohle bude max 3. místo a propad do EKL, o domácí soutěži radši nemluvím. Vyhozená sezona, po které tam nikdo z těch trochu lepších hráčů nebude chtít zůstat, aby jim tam vyhrožovali fanoušci a řval po nich psychopatický pseudotrenér, který není schopen vymyslet žádnou účinnou strategii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele