základní skupiny - skupina B, 6. kolo
14.12.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

João Pedro (© AFP)

Marseille po úsporném výkonu přenechala osmifinále Brightonu. Souboj střelců ovládl João Pedro

Utkání posledního kola skupiny B Evropské ligy zvládl lépe Brighton, jenž porazil Marseille nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Dlouho se zdálo, že duel skončí bezbrankovou remízou i přesto, že se v obou týmech nacházeli s pěti trefami nejlepší střelci soutěže. V 88. minutě se však prosadil domácí útočník João Pedro, čímž se v čele této statistiky osamostatnil právě také před hostujícím Pierre-Emerickem Aubameyangem. Zatímco Racci tak postoupili z prvního místa rovnou do osmifinále, Olympique na druhém místě čeká na jaře o jedno vyřazovací kolo více.

Domácí museli být určitě rádi, že už před posledním utkáním skupinové fáze měli jasno o postupu do jarní části soutěže. Během celého podzimu je totiž provázela četná zranění, která na různě dlouhá období vyřadila mnoho hráčů. Přesto Racci předváděli sympatické výkony a na první Marseille ztráceli po pěti zápasech pouhý bod. Ta však přijela na Britské ostrovy v dobrém rozpoložení, jelikož čtyřikrát v řadě zvítězila a v její ofenzivě řádil Aubameyang, jenž k této sérii přispěl sedmi trefami a třemi asistencemi.

Hráči Brightonu vstoupili do duelu o první místo s obrovskou vervou. Albion však nedokázal svůj prvotní tlak přetavit v branku, a tak přišla řada na Olympique. Ofenzivně laděný bek Jonathan Clauss však v 16. minutě orazítkoval pouze břevno. Tím jako by oba celky rezignovaly na střílení gólů, protože zbytek poločasu byl plný nedovolených zákroků a ošetřování jednotlivých aktérů z obou táborů.

Druhému dějství opět vévodily nedovolené zákroky a nepřesnosti. Rozkouskovaná hra byla největším nepřítelem pohledných akcí a kombinační hry, jichž bylo v celém zápase jako šafránu. V ojedinělé šanci Marseille se ocitl opět Clauss. Francouzův přízemní pokus se však mezi tři tyče nevměstnal. Závěrečný nápor domácích při snaze o dobytí primátu ve skupině B přece jen přinesl branku. O vítězství Albionu rozhodl nejlepší střelec Evropské ligy João Pedro.

Do zdárného konce tak dotáhl utkání domácí Brighton, který se jméno osmifinálového soupeře dozví až 23. února. Poražená Marseille bude mít o sokovi pro předkolo play off jasno 18. prosince, kdy je na programu los.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele