základní skupiny - skupina G, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

"Slávistická" skupina nabrala jasný směr. Servette odneslo apetit hladových "Vlků"

AS Řím ve druhém kole skupiny G Evropské ligy porazil Servette 4:0 a vytvořil si společně s pražskou Slavií, která v souběžně hraném utkání rovněž jasně zvítězila, náskok šesti bodů na zbylé pronásledovatele. Dobrý vstup do zápasu zajistil týmu z Apeninského poloostrova ve 21. minutě Romelu Lukaku, jenž se s pěti trefami v sedmi vystoupeních v novém angažmá rychle stal střeleckým tahounem "Vlků". S hubeným vítězstvím se legendární italský mančaft nehodlal spokojit a ve druhém poločase již rozjel svůj brankostroj naplno. Dvěma góly se po změně stran prezentoval Andrea Belotti.

Ač by to před startem sezony znělo překvapivě, poslední ligový duel římského AS s Frosinone byl jedním z klíčových. Vlci totiž měli nejhorší ligový start v historii klubu, pročež se začala snášet kritika i na hlavu Josého Mourinha. Zvítězit proti nováčkovi ligy tak bylo nejen nutností, ale zároveň mentální vzpruhou. Na výhru chtěli Římané navázat i v Evropské lize, kde přivítali Servette. Švýcarskému celku se v poslední době také příliš nedařilo, což potvrzovala i prohra s pražskou Slavií.

Četná zranění v kádru Giallorossi přiměla nastoupit na pozici stopera záložníka Bryana Cristanteho, jehož nejistoty ve druhé minutě málem využil Chris Bedia. Po úspěšném zisku míče na hraně vápna nicméně pálil mimo bránu Mileho Svilara. Náladu Mourinhovi, který z důvodu čtyřzápasového trestu za verbální projevy po prohře ve finále minulého ročníku Evropské ligy mohl zápas sledovat jen z tribuny, vylepšil ve 21. minutě Lukaku. Hvězdný útočník poslal balon o nohu skluzujícího pohárového debutanta Keiga Cunemota za záda Jérémyho Fricka. Tato střela byla v první půli vůbec jediným na branku mířícím pokusem.

Druhý poločas začal pro fanoušky ofenzivního fotbalu nadějně, když se už po půl minutě prosadil technickým zakončením mezi nohy gólmana Belotti. Lví podíl měl na zásahu nový hráč na hřišti Lorenzo Pellegrini, jehož geniální hlavička za švýcarskou obranu trefu umožnila.

O šest minut později se Stadio Olimpico opět otřásalo v základech, když brilantně hrající italský středopolař vylepšil své statistiky přesným volejem k pravé tyči. Druhé dějství bylo protikladem unylé první půle, což odvážným gólovým skokem potvrdil a konečné skóre zápasu určil po rohovém kopu v 59. minutě opět Belotti.

AS Řím tak navázal na ligovou výhru a ve skupinové fázi si po drtivém vítězství připsal podruhé tři body. V následujícím kole se 26. října střetne doma v souboji o první příčku s pražskou Slavií, Servette změří ve stejný den síly s Tiraspolem.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (3)

Přidat komentář
tadko97

4:0

Reagovat
Majomit

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele