předkolo playoff - odvety
22.02.2024 21:00 CET
1 : 1
4:2 pen.
(1:1, 1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů AS Řím (© AFP)

Evropská aura AS se s odchodem Mourinha nevytratila, Vlci si na Feyenoordu opět smlsli

AS Řím zvítězil v odvetném klání prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy nad Feyenoordem 2:1 po penaltách, čímž si zajistil postup do další fáze soutěže. Brzký gól v podání Santiaga Gimenéze z páté minuty a výstavní šibenice Lorenza Pellegriniho o 10 minut později sice naznačily brankové hody, vyrovnaný duel však poté na šance utichl. Rozřešení tak přinesl až penaltový rozstřel, v němž byli úspěšnější Vlci, kteří překazili Nizozemcům už potřetí v řadě cestu k poháru na evropské půdě. Ondřej Lingr přihlížel zkáze svého celku z lavičky náhradníků.

V Rotterdamu hrály hlavní roli hlavičky. Zatímco u vyrovnávací trefy Romela Lukakua to vzhledem k jeho postavě nebylo překvapením, úvodní zásah jen 168 centimetrů vysokého Igora Paixaa se dal považovat za výraznou chybu obrany. Moc takových pak Giallorossi neukázali v lize, kde snadno přejeli Frosinone. To Feyenoord se na výhru natrápil, když ke skalpu Waalwijku pomohl až v 84. minutě střídající slovenský mladík Leo Sauer.

Tentokrát se tým z Rotterdamu dočkal branky již v páté minutě, kdy se prudkým centrem šikovně nechal trefit Giménez a tělem tak dopravil míč do brány. Při průniku Barta Nieuwkoopa ze 13. minuty pak ulehčil gólmanovi zákrok střelcův nevýhodný úhel, do kterého ho na poslední chvíli zatlačili navrátivší obránci.

O pouhé dvě minuty později fanouškům předvedl Pellegrini jak může být fotbal jednoduchý, když zpoza vápna napřáhl ke střele a vymetl vzdálenější šibenici. Po 20 minutách hry v krátkém sledu neproměnili velké šance zevnitř vápna Bryan Cristante a Pellegrini. Atraktivní půli plnou vášní završilo na koni AS.

I po změně stran byli mírně aktivnější Vlci, utkání již ale bylo více rozkouskované. První šance druhého dějství tak přišla i díky pevné defenzivě Feyenoordu v čele s Dávidem Hanckem až v 70. minutě, kdy za nebezpečným balonem za obranu pelášil Stephan El Shaarawy. Zkušenému křídelníkovi však zakončení znemožnil včas vyběhnuvší Timon Wellenreuther. V závěru se poněkud krkolomným způsobem dostal do zakončení Romelu Lukaku, na jeho pokus však byl Wellenreuther připraven, na řadě tak bylo prodloužení.

V něm byla na hráčích znát únava, dobré myšlenky se tak nedařilo dotáhnout do úspěšného konce. Ve 113. minutě chtěl střelou na bližší tyč zevnitř vápna překvapit Mileho Svilara Ayase Ueda, gólman Římanů ale střelu využil jako rozcvičku před penaltovým rozstřelem. To samé platilo na druhé straně pro Wellenreuthera po jedovaté přízemní střele na zadní tyč od Lukaka. V loterii pokutových kopů byli úspěšnější domácí, rozhodující byl zásah Nicoly Zalewského.

Střetnutí těchto soupeřů tak už potřetí za poslední dva roky skončilo radostí římského AS. Los osmifinále Evropské ligy je na programu 23. února.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (10)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
Largo

Snad postup, jakkoli. Daje!!!

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Truffaldino

Od 25. do 65. minuty to bylo fajn, pak jsme zase odpadli, v nastavení druhé půle jsem se vážně bál. Sundal bych Romela, dlouhými míči se o něj stejně neopíráme a pokud ano, tak míč stejně získá soupeř. Dybala dneska taky nestojí za nic. Baldanzi, Azmoun do hry prosím.

Reagovat
Truffaldino

Naštěstí máme konečně gólmana , tučko nezklamal .

Reagovat
Emmett Brown

Nespomínam si, kedy naposledy sme vyhrali na penalty.

Reagovat
Truffaldino

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=roma+shoot+out+in+europa+competitions

Když ti na penalty vyjde Doni s Patriciem, tak ani vyhrát nemůžeš.

Reagovat
Alberto Aquilani

Priznám sa, že mi to včera bolo dosť voľné, dokonca som sa pristihol, že by mi ani nevadilo vypadnúť a sústrediť sa na ligu. Asi aj preto, že nám tento darček dal José, aby sme si dali ešte 2 zápasy navyše. Výhra na penalty ma ale potešila.

Čo je hlavný problém je, že kľúčový hráč tímu pre tento systém Sharaawi môže byť maximálne teraz už len náhradník, prípadne mať na lavici silný záskok, čo Zalewski naozaj nie je. Ten chlap je najtragickejšie krídlo v Ríme od čias Edgara Alvareza. Ešte aj komentátori sa z neho smiali, ako 3 krát posebe nebol schopný zahrať správne ofsajdovú líniu.

K tomu sa pridáva tragický Lukaku. Tu sa už nedá vyhovárať na nesystém, počas celého zápasu je zásobovaný variabilnými prihrávkami, ale on všetko pokazil.

Aby som ale nebol len negatívny, opäť vynikajúci Pellegrini s Paredesom. Veľmi dobre zahrali aj beci - Karsdorp so Spinom a aj Angelino odkopal dobré minúty. Nidcka vyzeral po príchode suverénne a Aouar včera odkopal asi svoje najlepšie minúty v Ríme.

Teraz dostaneme nejaký Liverpool a vyletíme...

Reagovat
Johny1993

Včera to byla přehlídka spousty mizerných výkonů.... Lukaku se trápí, nicméně na jeho obranu mu rozhodčí nepísknou faul i kdyby ho protihráč sundal pravým hákem podle mě, Dybala včera nebyl moc vidět, Paredes nedal pořádně balón a Cristante taky neměl nejlepší den. Největší problém za mě jsou naše křídla... Celik - totální tragédie, neumí dát balón, je pomalý dozadu - prodat, Karsdorp je jak houpačka nahoře, dole, nahoře dole, spinazzola má rychlost ale nemá nápad a často to končí centrem do chumlu. Zalewski je ... Ani nevím, kdyby nedal tu penaltu v závěru tak bych ho asi už nikdy nepřekousnul. Ale to je poplašňák prostě, je všude a nikde. Většinou se jen válí po zemi a chce faul. Jediný skutečný plus za včera je zlepšení Pellegriniho od nástupu DDR a top výkon včera Svilar. Takhle bych si přál aby chytal pořád. Borec co včera zařídil postup

Reagovat
Pozor skluz!!!

Grazie Mile.

Přání: Villareal, možná i West Ham, Rangers ještě dejme tomu.

Můj tip je, že dostaneme Brighton nebo Leverkusen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele