předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ruben Loftus-Cheek (© AFP)

Rozjetý Loftus-Cheek dvěma góly skolil letos stoprocentní Rennes

AC Milán zvládl večerní šlágr prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy, ve kterém porazil na vlastní půdě Rennes 3:0. Hlavním hrdinou zápasu se stal Ruben Loftus-Cheek, jenž vsítil úvodní dvě branky svého celku. Anglický záložník tak potvrdil skvělou formu, když za posledních pět soutěžních utkání nastřílel pět branek. Naopak francouzské mužstvo na San Siru přišlo o skvělou osmizápasovou vítěznou šňůru.

AC Milán byl před začátkem jarní fáze Evropské ligy dle sázkových kanceláří třetím největším favoritem na celkový triumf. Výkony z podzimní Ligy mistrů ho k tomu předurčovaly, když Rossoneri o postup připravila jen horší vzájemná bilance s PSG. Otázkou bylo, zda se mu soupeř z Francie nestane osudným i o patro níž. Rennes totiž bylo neradno podceňovat, jelikož vyhrálo všech sedm dosavadních zápasů roku 2024.

Hned v sedmé minutě se soupeři představila hlavní ofenzivní hvězda domácích. Rafael Leao se skvělým zpracováním křižné přihrávky dostal do střelecké pozice a jeho tečovaný pokus skončil na břevně. Další vzrušení přišlo až ve 32. minutě, kdy centr Alessandra Florenziho našel hlavu Loftuse-Cheeka, který zakončením ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Ve zbytku první půle Rossoneri kontrolovali hru, stříleli však pouze z dálky.

Krátce po změně stran potvrdil své novoroční střelecké schopnosti Loftus-Cheek, když se po rohovém kopu jako první dostal k odraženému míči, který opět hlavou dopravil do odkryté brány. Anglický záložník se zatím v milánském dresu prosadil sedmkrát, z toho hned šestkrát od začátku roku 2024. Po chvilce navíc obranu Rennes pohlednou kombinací rozebral Theo Hernández s Leaem a portugalský křídelník zvýšil již na 3:0. Zápas poté začal být otevřenější na obou stranách hřiště. Francouzští brankáři Mike Maignan a Steve Mandanda však žádný další balon za svá záda nepustili.

Rennes tak na San Siru nevylepšilo reputaci francouzského fotbalu a po PSG tam padlo rovněž. Nepříznivý vývoj dvojutkání se pokusí zvrátit 22. února v domácí odvetě.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Pharrell

2:0 AC

Reagovat
Savi

Neznáte nějaký fajn stream bez regnutí?

Kdyby Kodi blblo

Reagovat
Hachim Mastour

Real vraj je*e na Daviesa a chce naspäť kúpiť Thea

Reagovat
LesyJePan

100 mega

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele