osmifinále - 1. zápasy
09.03.2023 18:45 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Victor Boniface (© AFP)

Divoké utkání v Berlíně vítěze nemělo, Union remizoval se Saint-Gilloise 3:3

Německému Unionu se poslední dobou přestalo dařit v ofenzívě, nicméně teď v úvodním osmifinále Evropské ligy s neoblíbeným belgickým soupeřem měl spíše problémy v defenzivní fázi. Se stejným protivníkem se utkal již v základní skupině a získal s ním tři body (0:1, 1:0), v tabulce za ním zaostal o jediný bod a kvůli druhému místu nakonec musel podstoupit náročné play-off o nejlepší šestnáctku.

V tomto čtvrtečním duelu s ním hned třikrát prohrával o jednu branku, ale konečnou remízu 3:3 zařídil v předposlední minutě základní hrací doby střídající Sven Michel. RU tak v odvetě hrané za týden bude mít mírnou výhodu, avšak postupové šance jsou naprosto otevřené. Domácí favorit vstoupil do tohoto střetnutí mnohem aktivněji a v úvodní čtvrthodině si vytvořil hned dvě velké možnosti ke skórování.

Nejprve se po centru z levého křídla opřel do míče Becker a svým skákavým pokusem nechal vyniknout brankáře Morise, poté hostující strážce předvedl další famózní zákrok i proti přesně umístěné hlavičce Behrense. Saint-Gilloise z ničeho nic udeřilo po necelé půlhodině hry. Do vedení ho dostal Victor Boniface, jenž se v obležení tří protihráčů opřel do balónu z necelých pětadvaceti metrů z otočky a jeho tečovaný projektil zaplachtil do vzdálenější šibenice.

Svěřenci trenéra Urse Fischera na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a zhruba pět minut před přestávkou vyrovnali. K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Josip Juranović a nádherným obstřelem kolem zdi zamířil do bližšího spodního růžku. RU si poprvé vzalo zpět svůj ztracený náskok v 58. minutě, jelikož Yorbe Vertessen využil zaváhání soupeře při rozehrávce ve středu hřiště a po finální pobídce Lapoussina bezpečně překonal brankáře Rønnowa.

Ovšem o jedenáct minut později bylo podruhé v zápase srovnáno. Přesně v polovině druhé půle totiž zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce hlavičkující Burgess a k nařízené penaltě se postavil Robin Knoche. Ten ji sice neproměnil a Moris ho brilantně vychytal, jenže míč vyrazil právě jen k exekutorovi pokutového kopu a třicetiletý obránce pak zcela prázdnou branku už neminul.

Neuběhly ani další tři minuty a podruhé se prosadil aktivní Boniface, protože po nahrávce Nieuwkoopa stanul zcela sám před Rønnowem a chladnokrevně ho překonal přízemní střelou - 2:3. Union to rozhodně nezabalil a v 89. minutě potřetí srovnal. Michel si po dvanácti minutách strávených na trávníku obhodil běžícího protihráče a ze středu šestnáctky se trefil po zemi přímo k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, kicker.de, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Ichbin Kobalt

kundy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele