základní skupiny - skupina F, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

William Boving (© AFP)

Oslabené Lazio nespasil ani Immobile. Remízu Sturmu Graz zařídila dvougólová posila

Fotbalisté Lazia nezvládli ve skupině F Evropské ligy napravit minulé zaváhání proti Sturmu Graz, když v odvetě na domácí půdě neudrželi vedení a remizovali 2:2. Zápas plný zvratů gólově otevřel ve 45. minutě Ciro Immobile z penalty. Vyloučení Manuela Lazzariho bylo ovšem znát a díky dvěma trefám teprve 19letého střídajícího žolíka Williama Bövinga hosté získali druhý bod v řadě.

Lazio se před zápasem mohlo chlubit skvělou defenzivou, která již čtyři utkání v řadě neinkasovala. Čím se ale Orli chlubit nemohli, byl výkon v Rakousku, kde se Sturmem minulý týden uhráli pouze bezbrankovou remízu. Chuť si následně spravili v italské lize, kde čtyřmi brankami zničili Fiorentinu. I Rakušanům se však na druhé straně dařilo a po výhře v domácí soutěži natáhli sérii bez porážky již na pět klání v řadě.

Bílomodří drželi od úvodních minut balon na svých kopačkách častěji než soupeř, přes obranný blok se jim však nedařilo probojovat. Naopak rakouský celek hrozil z rychlých protiútoků a byl střelecky aktivnější. V 11. minutě se k odraženému míči dostal Albian Ajeti, jehož střela na vzdálenější tyč minula cíl jen o pár centimetrů. Fotbalisté Lazia postupně hru zpřesnili, nicméně ani po střele Pedra se skóre neměnilo, ta totiž pouze orazítkovala břevno. Do vedení svůj tým poslal až krátce před odchodem do kabin Immobile z pokutového kopu. Situaci ale domácím zkomplikoval Lazzari, jenž byl vyloučen po dvou obdržených žlutých kartách.

Trenér hostujícího celku poslal do druhé půle na trávník mladého útočníka Bövinga, který se mu za vloženou důvěru odměnil hned po 10 minutách. Nikým nebráněný si ve vápně zpracoval přihrávku od Alexandera Prasse, jedním dotykem si míč připravil a zamířil nechytatelně k tyči. Lazio dokázalo na vyrovnání odpovědět i v početní nevýhodě. Gólman Jörg Siebenhandl si sice na Pedrovu střelu sáhl, mimo tři tyče ji však vytěsnit nedokázal. Böving v 83. minutě vyrovnal už podruhé v zápase, tentokrát se prosadil nečekanou střelou z hranice vápna na přední tyč.

Lazio tak nenavázalo na ligovou výhru a do tabulky si připsalo opět pouze bod. Další zápas skupinové fáze čeká oba celky 27. října. Rakušané se střetnou s Feyenoordem, italský tým pak změří síly s Midtjyllandem.

Autor: Livesport.cz / David Tůma

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Blackprince

Tohle měla byt jednostranná záležitost a ne grotesky, italské divadlo opravdu.

Reagovat
Seydou Doumbia

rip italský fotbal no

Reagovat
Shevchenko

Celý poločas o 10 lidech

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdo byl ten neviditelný ?

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo už vidím redka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele