základní skupiny - skupina G, 1. kolo
08.09.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Ricu Dóan (© AFP)

Freiburg zavelel k výhře hned na začátku, Karabach pak stačil jen snížit

Freiburg během úvodní patnáctiminutovky skóroval dvakrát a rozhodl během krátké chvíle o svém očekávaném vítězství v úvodním duelu skupinové fáze Evropské ligy proti Karabachu. Tomu se povedlo v prvním poločase pouze zmírnit následky průběžné porážky, přičemž po přestávce nevykázal ani náhodou takové zlepšení, aby byť alespoň bod uzmul ještě pro sebe.

Pro Karabach se situace nevyvíjela vůbec dobře od úvodních pasáží střetnutí. Už ve 3. minutě totiž ve vlastní šestnáctce trefil bránící Bajramov loktem do obličeje Gintera, sudí Lambrechts se jal celou situaci přezkoumat na videu a nakonec nařídil pokutový kop. K němu se postavil jakožto exekutor Grifo, který sice nezvolil žádný dlouhý rozběh, jakmile ovšem zazněl hvizd píšťalky, bleskově zacílil, a gólman Mähämmädälijev se již ke své tyčce zavčasu nenatáhnul.

O pár chvil později mohl náskok Freiburgu navyšovat Dóan, jenže jeho pokus se do prostoru brány nevešel, nemusel ale ve finále nikterak smutnit, protože přece se svými spoluhráči slavil další zaznamenaný přesný zásah v 15. minutě. Japonec na pravé straně přebíral přihrávku od Eggesteina, odvážně si seběhl na hranici pokutového území, a protože jeho protivníci na něj fakticky nijak nereagovali, mohl směrovat balón v klidu a pohotově do spodního rohu branky.

Domácí se od té doby soustředili hlavně na bránění svého náskoku, tato taktika se každopádně neukázala být jako ta správná, poněvadž šest minut před obrátkou jejich jakousi pasivitu hosté ztrestali snížením stavu. Vešovič ze střední vzdálenosti práskl do meruny svou levačkou, jeho střela na první pohled nevypadala zcela nebezpečně, ve finále si nicméně nepříjemně plachtící zakončení našlo cestu za záda brankáře Flekkena. Ve druhém dějství už německý výběr žádné další inkasování nepřipustil, hostující družina totiž v útoku pořád spíše přešlapovala na místě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Bastaron

3:0

Reagovat
ladyboy arsenal

2:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele