osmifinále - odvety
16.03.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Teddy Teuma střílí první branku utkání (© AFP)

Tvrdá lekce od Saint-Gilloise: Union Berlín v Belgii jasně nestačil a z Evropské ligy vypadl

Bitvu dvou Unionů zvládl v odvetě daleko lépe ten belgický. Berlíňaně vykázali asi nejhorší výkon vůbec, minimálně tedy na evropské scéně, a v Evropské lize se rozloučili se soutěží v osmifinále. Saint-Gilloise stejně jako před týdnem vsítilo celkem tři branky, tentokráte si ale zapsalo na své konto rovněž čisté konto, a sumárně zcela zaslouženě postoupilo do další fáze.

Hosté nevstoupili do tohoto klání vůbec dobře a po velké hrubici prohrávali už v 18. minutě. U vlastního pokutového území se tak dlouho babrali s rozehrávkou, až stoper Knoche nevyprodukoval vůbec dobrou pobídku na Dioga Leiteho, toho obral o míč hladový Adingra, od něhož se nakonec balón odrazil k Teumovi, a ten snadno zacílil za záda gólmana Rönnowa.

Přitom domácí mohli skórovat už v úvodních okamžicích hned dvakrát, jenomže Adingrův pokus ze 6. minuty nejprve zablokoval na poslední chvíli ještě před brankovou čárou Knoche a krátce nato Boniface napálil jen brankovou konstrukci. Teumův přesný a zároveň rozhodující přesný zásah tak ve finále byl logickým vyústěním dění na hrací ploše.

Německý výběr na tohle inkasování nedokázal vůbec reagovat. Směrem dopředu působil velmi mdle, jeho protivník naopak v defenzivních činnostech nepřipouštěl sebemenší podcenění situace a obecně moc dobře bránil. A v 63. minutě navíc ukázal, jak efektivní umí být při využívání šancí, protože ani on si je netvořil s žádnou dávkou velké pravidelnosti.

Boniface z levé strany vběhnul do pokutového území, ukázal, že kličkami bezpochyby zvládá své soupeře zmást, předložil pak i přes bránícího Doekhiho a Juranoviče merunu nakrátko na Amaniho, který z hranice brankového území pohotově skóroval. Zmar berlínského celku ještě umocnila 80. minuta, střídající Haberer totiž vyfasoval druhou žlutou kartu a rezultující červenou poté, co nešetrně nakopl Lynena.

Poslední gólovou tečku za tímto zápasem mimochodem udělal v samém nastavení Lapoussin. Ten se ocitl na hranici vápna zcela nehlídaný, a i když mu Amani ve finále adresoval docela pomalou přihrávku, Die Eisernen ji nechali prakticky bez povšimnutí, takže následné zakončení mohlo skončit parádně pod břevnem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele