základní skupiny - skupina D, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Christian Burgess (© AFP)

Saint-Gilloise uspělo i napodruhé, tentokráte otočilo vývoj s houževnatým Malmö

Royale Union Saint-Gilloise zvládl i svůj druhý zápas v základní skupině D a prozatím to vypadá, že reálně může pomýšlet na jarní fázi Evropské ligy. Se ziskem šesti bodů je totiž stoprocentní a patří mu druhé místo tabulky, za vedoucí Bragou zaostává jen vinou horšího skóre. Naopak švédský výběr to po druhé porážce bude mít těžké, i když na belgické půdě nepředvedl špatný výkon a hned dvakrát vedl o jednu branku.

FF se po reprezentační přestávce utká s prozatímním lídrem Bundesligy Unionem Berlín a příliš šancí na vítězství se mu proto nedává. Svěřenci trenéra Åge Hareideho vstoupili do tohoto čtvrtečního utkání naprosto skvěle a již po necelých šesti odehraných minutách vedli. Úvodní branku vsítil Lars Joseph Ceesay, jenž zužitkoval přesně načasovanou nahrávku od Olssona a pak se s přehledem trefil do pravého spodního růžku.

Domácí však na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho a krátce po odehrané čtvrthodině srovnali stav. Skórovat dokázal anglický obránce Christian Burgess, který vyskočil nejvýše do vzduchu po parádním pasu z křídla od Teddyho Teumy a z bezprostřední blízkosti s přehledem rozvlnil síť. Ihned na to mohl otočit vývoj Lynen, ale proti němu předvedl vynikající zákrok pozorný gólman Dahlin.

Saint-Gilloise se prosadilo podruhé ve 26. minutě, jenomže trefa Kandousse nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu. Hosté si z ničeho nic vzali zpět ztracené vedení dvanáct minut po změně stran, kdy Isaac Kiese Thelin po skvělé práci Beijma okamžitě vystřelil z deseti metrů a po zemi zavěsil přímo k pravé konstrukci. Jejich vyzyvatel se ale v žádném případě nevzdal a v rozmezí 69. - 71. minuty rozhodli o svém důležitém úspěchu.

O druhé a zároveň poslední vyrovnání tohoto střetnutí se postaral osmadvacetiletý maltský reprezentant Teuma, neboť po finální nahrávce Burgesse napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a svůj nečekaný projektil usměrnil za záda překvapeného Dahlina. Neuběhly ani další tři minuty a domácí vsítili třetí gól. Hrdinou úřadujícího belgického vicemistra se stal teprve jednadvacetiletý nigerijský forvard Victor Boniface.

Ten totiž předvedl skvostnou individuální akci, při které se zbavil hned několika bránících protihráčů, vzápětí obešel i hostujícího strážce, a prázdnou branku již nemohl minout. Malmö se ve zbývajícím průběhu vůbec na nic nezmohlo, RU se příště pokusí udržet stoprocentní bilanci proti portugalské Braze.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele