předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nicolas Capaldo (© AFP)

Salzburg ke konci prolomil římskou obranu a získává hubený náskok

Salzburg dokázal doma v samém závěru utkání urvat výhru nad AS Řím a před odvetou příští týden si zajistilo lepší výchozí pozici. Domácí přežili dvě velké šance AS a sami se trefili dvě minuty před koncem.

Mladé mužstvo trenéra Jaissleho čelilo zkušenějšímu AS Řím, které se pyšnilo koučem se světoznámým renomé. Rychlost, dynamika a dravost, kterými zase disponuje Salzburg, ale zpravidla dělají jeho výběru velké potíže. Před zápasem, který začal po minutě ticha za oběti v Turecku a Sýrii, se ještě narychlo měnil hlavní arbitr a utkání dostal na poslední chvíli na starosti Nizozemec Dennis Higler. První minuty jeho schopnosti ale moc neprověřily.

Na obou jedenáctkách bylo vidět, že hlavně nechtějí udělat chybu. Domácí Salzburg se ještě místy hrnul dopředu a zkoušel své štěstí alespoň nepřesnými střelami, ale brankář Rui Patrício si se všemi poradil bez obtíží. AS víceméně čekalo na vlastní polovině a velké potíže mu dělal hlavně rychlý presink Salzburgu okamžitě po ztrátě míče.

A takového Paula Dybalu utkání asi hodně rychle přestalo bavit, protože byl vždy minimálně zdvojován. Vlastně největší šanci první půle si trochu paradoxně připravili Římané. Dvě minuty před koncem totiž Bryan Cristante ukázkovým centrem oslovil za obranu si nabíhajícího Tammyho Abrahama a ten udělal kličku i Pavlovićovi. Jenže v rozhodující chvíli napálil jen rukavice brankáře Köhna, byť mohl nahrávat úplně volnému El Shaarawymu.

Hrálo se velmi slušně a taky velmi opatrně. Zejména domácí si stále nedokázali vytvořit větší šanci. Vlkům to nedělalo potíže, ale jejich proměňování už ano. Cristante trefil po rohu hlavou tyč a po další standardce spálil další velkou šanci Andrea Belotti. Tomu ukázkově sklepl míč Smalling, jenže Belotti trefil pouze prostor, který vykryl brankář Köhn rukou!

A tyhle neproměněné šanci brzy AS mrzely. Pouhé dvě minuty před koncem totiž stoper Strahinja Pavlović levačkou brilantně odcentroval do ohně a nepokrytý Nicolás Capaldo stanovil konečné skóre na 1:0 pro Red Bull!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Largo

Doufám v remízu, ale spíš to vidím na domácí výhru, bohužel.

Daje!

Reagovat
pastal

Vidím to stejně a hlavně se bojím těch mladých behavych kluků to Římu vůbec nebude pasovat

Reagovat
Largo

Přesně tak. Mládí, dravost, rychlost. Všechno, co my (nejen) v záloze nemáme.

Reagovat
Truffaldino

Ale i tak čekám, že to v součtu obou zápasů nebude stačit na naši pragmatičnost, defenzivní taktiku a nějakou tu úspěšnou standardku.

Reagovat
Largo

Snad no. Ale optimista nejsem.

Reagovat
Naseroslosos23

2:0

Reagovat
pastal

Tak prý údajně jedna max dvě změny v sestavě proti tomu co dává v lize

Reagovat
oli9

3:0

Reagovat
GEGE

Ty vole ten kurz na Salzburg kurevske lákadlo

Reagovat
oli9

já to zkusil i na Bragu je parádní

Reagovat
Lech

Lol

Reagovat
smazaný uživatel

Pohoda, hraješ na 0:0, sudí ti nechá hrát dávno vykartovaného stopera, soupeř začne pořádně až po 60 minutách. Samozřejmě se zraní nejlepší hráč, který je po odchodu Zaniola nečekaně imrvére ztrojený a nakonec to řeší úplně stejně jako nenáviděný Nicolone.

Pálíš šance jako vždy, a přišel trest. Nedáš, dostaneš, fotbalová klasika. Četl jsem, že Tammy nám přinese plusvalenzu už snad od 24 mil výše, Chelsea za něj snad aspoň to nabídne na pozici třetího hrota. Gallo je mrtvola, ale nikdy se to nemůže změnit po desetiminutovkách. V těch dávájí góly jen Muriel a Solskjaer.

Úplně se těším, až budeme na Olimpico nacvičovat něco jako tlak a Salzburg si bude užívat kontry po hrstech.

Reagovat
Lech

Podivej se ale jak nas vyskoli z debility a impotence nejakej pochcanej salzburg s prumernym vekem 22 let. Mourinho musi doprdele. Odveta dopadne 0-4 pro Slazburg jak rikas

Reagovat
Lech

Utok nema kdo podporit, kridla musi branit, zaloha stoji na pulce, obrana na sestmactce. To je fotbal jak z kroniky

Reagovat
smazaný uživatel

Pochcanej Salzburg hraje už asi 7 let stejné rozestavení a styl fotbalu, jen mění děcka, filozofie funguje. Řím je jen těsně nad Valencií a Evertonem. Poslední pokus se zakládá na seznamu pohárů na wiki stránce pana trenéra.

Klidně můžeme dát v odvetě dva góly z rohu a zase to odkopat. V dalším kole ale slabšího soupeře nedostaneme a v lize zase začne těžší los.

Reagovat
pastal

Měli jsme dvě šance oni jednu zase bych neříkal že jsme toho měli hodně.remizovy zápas snad v odvetě budeme hrát trochu odvážně

Reagovat
smazaný uživatel

Pálíš šance neznamená "hodně". Dobrý klub, dobří hráči proměňují.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele