předkolo playoff - odvety
23.02.2023 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Marcos Acuna (© AFP)

PSV se probudilo až v závěru, postup do osmifinále tak slaví Sevilla

Sevilla i přes trápení na ligové scéně zůstává ve hře o svou oblíbenou trofej v podobě Evropské ligy. Do Eindhovenu si přivezla z prvního zápasu tří gólové vedení, a ačkoliv domácí v závěru zabrali, stáhnout tuto ztrátu nezvládli.

Ačkoliv PSV neprožilo ideální minulý týden a po tvrdém nárazu v Seville ztratilo i v lize, v sestavě provedl trenér van Nistelrooy pouhé dvě změny Ve středu pole vedle Tila s Veermanem nahradil Sangarého Gutiérrez, v útočné trojici operoval vedle de Jonga se Simonsem Bakayoko namísto Simonse. Obranná čtveřice zůstala ve složení Mwene, Ramalho, Branthwaite a van Aanholt, záda jim kryl gólman Benítez.

Andalusané paradoxně provedli v základní jedenáctce o jednu změnu více - a šlo o tu nejvíce defenzivní část. Mezi třemi tyčemi se místo Bounoua představil Dmitrović, ze stoperského tria zůstal jen Nianzou, po jehož boku nastoupili Fernando s Tellesem, a nikoliv Bade a Gudelj. Na krajích obrany znovu dostali důvěru Navas s Acunou, záloha se ukázala ve složení Torres, Jordán, Rakitić a Gil. Takto podporovali na hrotu hrajícího En-Nesyriho.

V první polovině utkání krátce před jejím koncem zahrozil výrazněji jen Gil. Ten se po individuální akci poroučel k zemi, kopal se však jen rohový kop. Po pauze už šlo o podstatně zajímavější utkání. Bezprostředně po návratu ze šaten vychytal aktivního Gila Benítez, na opačném konci hřiště nevyužil zaváhání defenzivy de Jong. A po dvou přišly i další příležitosti, když Rakitić napálil míč do břevna, Bakayoko zase příliš vysoko.

Prosadil se až v sedmasedmdesáté minutě Luuk de Jong, jenž uspěl ve vzdušném souboji a následně propálil gólmana. Nizozemský útočník bleskově vsítil další branku, VAR ale odhalil, že během akce došlo k ofsajdovému postavení a PSV tak nadále potřebovalo dvě trefy, aby dostalo utkání do prodloužení.

Jednu z nich si připsal ve čtvrté minutě nastavení Fábio Silva po asistenci Simonse, avšak na nic dalšího se Nizozemci nezmohli, a Sevilla se tedy může těšit na los osmifinále.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
Naseroslosos23

2:1

Reagovat
AjaxFans

pá pá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele