základní skupiny - skupina D, 3. kolo
06.10.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sheraldo Becker (© AFP)

Oslabený Union nakonec zvládl přerušené utkání v Malmö a slaví první výhru

V souboji dvou týmů, které v dosavadních dvou duelech ještě nezískali ani bod, nakonec dokázal zvítězit lídr Bundesligy Union a oživil tak své šance na osmifinále Evropské ligy. Berlínský výběr sice přišel v nastaveném čase prvního poločasu o vyloučeného Andráse Schäfera, ale v 60. minutě bylo utkání přerušeno zhruba na půl hodiny kvůli diváckým nepokojům a hosté krátce na to rozhodli o svém úspěchu díky trefě Sheralda Beckera.

Švédský mistr tak zůstává na posledním čtvrtém místě skupiny D s nulovým bodovým ziskem, a pokud za týden neuspěje ani v Berlíně, tak si jarní část evropských pohárů téměř na sto procent nezahraje. Přitom do tohoto čtvrtečního utkání nevstoupil vůbec špatně a krátce po odehrané čtvrthodině mohl jít do vedení, ovšem velkou možností pohrdl Ceesay, jehož tvrdou ránu pravačkou reflexivně vyrazil do strany pozorný brankář Rønnow.

V následujícím průběhu se hosté dostávali více do hry a do přestávky si vytvořili dvě slibné příležitosti, jenomže gólman Diawara nejprve skvěle zneškodnil přízemní pokus Beckera a pak pálil o pár decimetrů nad břevno osamocený Haberer. Union si výrazně zkomplikoval svou situaci v první nastavené minutě úvodního dějství. Schäfer totiž jako poslední bránící hráč přišel o míč a vzápětí ve vyložené brankové možnosti zatáhl za záchrannou brzdu.

Unikajícího Christiansen totiž poslal k zemi držením za dres a turecký rozhodčí Meler mu nekompromisně ukázal přímou červenou kartu. Po změně stran se hrálo opatrněji, přesně po hodině hry začali létat na hrací plochu světlice a všichni aktéři se proto odebrali do kabin. Na trávník se vrátili po třiceti minutách a Union této nečekané pauzy využil.

V 68. minutě převzal Becker přesnou přihrávku na pravé křídlo od Knocheho, po dlouhém úniku stanul sám před Diawaraou a z deseti metrů ho překonal vynikajícím obstřelem k vzdálenější konstrukci. Německý klub se pak soustředil na pozornou práci v defenzívě a FF až do závěrečného hvizdu vůbec k ničemu nepustil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele