základní skupiny - skupina D, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Saint-Gilloise (© AFP)

Teuma s Amanim režírovali výhru v Malmö, Saint-Gilloise tak s předstihem ovládlo skupinu

Před startem hlavní fáze Evropské ligy chtělo Malmö bezpochyby hrát důstojnější roli v rámci skupiny D. Jenže ani na pátý pokus se mu nepovedlo bodovat, a i nadále pokračuje ve velkém trápení. Naopak jeho nynější soupeř mohl pořádně slavit. Saint-Gilloise nejenže uzmulo svou čtvrtou výhru, zároveň si totiž zajistilo triumf v tabulce, a tedy i přímý postup do osmifinále.

Do karet totiž hostům nahrál výsledek ze souběžně hraného klání z Berlína, v němž se Unionu zdařilo přetlačit Bragu, a aktuálně tak belgický výběr disponuje matematicky nedohnatelným náskokem čtyř bodů na druhou příčku. Poslední utkání proti německému soupeři na domácí půdě tak odehraje bez zásadního tlaku na výsledek. Paradoxně se zkrátka právě hosté v tomto uskupení stali těmi dominantními, byť na evropské scéně dlouhodobě nejsou natolik ostřílení.

O své výhře v tomto měření sil Saint-Gilloise rozhodlo již v rámci prvního dějství, Malmö ve zbývajícím čase nenašlo žádnou odpověď na dva inkasované góly. O první se postaral Teuma, jemuž balón na hranici šestnáctky přiťukl Amani, a následný pokus, tečovaný ještě bránícím Lewickým, skončil za zády gólmana Diawary. Ve 41. minutě se ještě uvedl na listinu střelců sám Amani, jehož chytrou patičkou uvolnil Teuma, a zakončení směrovalo na vzdálenější tyč.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele