základní skupiny - skupina F, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
6 : 0
(4:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Dávid Hancko (© AFP)

Feyenoord se oklepal z porážky v Římě a rakouský Sturm rozdrtil 6:0

Rotterdamský celek po snadné víkendové výhře v městském derby se Spartou (3:0) nedal šanci na evropské scéně ani rakouskému Sturmu Graz a díky konstantnímu ofenzivnímu výkonu ho deklasoval vysoko 6:0. Po úvodní porážce v Římě s Laziem (2:4) tak poprvé prokázal své kvality a rázem se vyhoupl na čelo skupiny F. Svou premiérovou trefu po svém letním příchodu z pražské Sparty zaznamenal slovenský obránce Dávid Hancko.

Hosté naopak nenavázali na týden starou překvapivou výhru s dánským Midtjyllandem (1:0). Svěřenci trenéra Arneho Slota především ukázali vynikající produktivitu, neboť z celkových osmi střel mezi tři tyče rozvlnili síť dokonce šestkrát. Hned svou první větší možnost po necelých deseti odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól, když si íránský forvard Alireza Jahanbakhsh seběhl do volného prostoru na lišácky zahraný přímý volný kop Kökçüa a střelou z mírného úhlu překvapil brankáře Siebenhandla.

Krátce po půlhodině hry přišla Hanckova chvíle. Ten zvýšil vedení svého výběru po nahrávce Oussamy Idrissiho na levou stranu pokutového území a svou střelu z bezprostřední blízkosti propasíroval do branky mezi nohama hostujícího strážce. Domácí přidali třetí definitivní pojistku za další tři minuty. Přesnou mušku tentokráte měl brazilský špílmachr Danilo, jenž po fantastické pobídce Idrissiho a finální pobídce Lópeze stanul zcela sám před hranicí brankového území a odkrytý prostor neminul svým přízemním pokusem.

Ve 41. minutě se podruhé v zápase zapsal do listiny střelců Jahanbakhsh, neboť měl dostatek prostoru na pravé straně a i díky teči bránícího Danteho se štěstím přeloboval Siebenhandla - 4:0. Hosté mohli v prvním poločase alespoň korigovat výsledek v poslední minutě základní hrací doby, jenomže Horvat zakroutil svou ránu z dvaadvaceti metrů o necelý půl metrů vedle levé šibenice.

Feyenoord pokračoval v ofenzivní podívané i po změně stran. Další branku zaznamenal v 53. minutě, nicméně hattrick aktivního Jahanbakhshe nakonec neplatil kvůli předchozímu nedovolenému zákroku Idrissiho na Bøvinga. Jasný favorit čtvrtečního duelu se však dočkal páté trefy o třináct minut později. Teprve jednadvacetiletý mexický forvard Santiago Giménez využil parádního pasu jiného střádajícího hráče Wålemarka a svou přesnou hlavičku usměrnil do protipohybu naprosto zoufalého Siebenhandla.

A aby toho nebylo málo, tak zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem dokonal debakl soupeře Idrissi, který napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a svůj skákavý přízemní projektil dostal do branky s pomocí levé konstrukce. Klub ze Štýrského Hradce bude mít po zhruba třítýdenní přestávce co napravovat proti favorizovanému italskému Laziu, rotterdamský tým by rád získal další tři body na půdě nevyzpytatelného Midtjyllandu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
Elmas

4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele