osmifinále - odvety
16.03.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Amine Adli (© AFP)

Bayer uspěl i v Budapešti a po další výhře 2:0 si zahraje čtvrtfinále EL

Německý Leverkusen potvrdil zlepšenou formu z poslední doby a teď nedal žádnou naději na úspěch maďarskému Ferencvárosi, když ho i na jeho půdě zdolal o dvě branky a bez jakýchkoli potíží postoupil mezi osm nejlepších klubů letošního ročníku Evropské ligy. Hosté se dostali do vedení hned zkraje čtvrtečního zápasu a svůj náskok pojistili zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

V dresu Bayeru začal na lavici náhradníků český reprezentant Adam Hložek a na trávník přišel jako střídající hráč v 71. minutě. Svěřenci španělského trenéra Xabiho Alonsa začali s velkým nasazením a již po necelých třech odehraných minutách vedli. K další fázi je výraznou měrou přiblížil Moussa Diaby, jenž se po dlouhém nákopu Tapsoby z hranice vlastní šestnáctky zbavil bránícího protihráče a po rychlém sólu obstřelil bezmocného gólmana Dibusze z bezprostřední blízkosti.

Hosté se poté na chvíli odmlčeli, nicméně v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství znovu přidali a hned dvakrát se musel blýsknout Dibusz. Ten nejprve ukryl v náručí hlavičku Tapsoby a v poslední minutě první půle si brilantně poradil i s technickým pokusem Wirtze. Domácí celek mohl mezitím vyrovnat, jenomže tečovaná rána Traorého orazítkovala břevno. Bayer dominoval na trávníku také po změně stran a neustále zaměstnával defenzívu svého soupeře.

V 53. minutě rozvlnil síť Frimpong, ale jeho úspěšnému zásahu předcházel ofsajd, pak se vytáhl domácí brankář proti nebezpečnému projektilu Diabyho a stejný hráč za další dvě minuty trefil bližší konstrukci. Leverkusen se podruhé prosadil v 81. minutě, neboť Amine Adli převzal finální nahrávku do volného prostoru od agilního Diabyho a z první napálil míč přímo k protější tyči. V nastaveném čase chtěl Adli skórovat ještě jednou, avšak tentokráte předvedl vynikající zákrok pravou nohou fantom Dibusz.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele