čtvrtfinále - odvety
20.04.2023 21:00 CET
4 : 1
po prodloužení
(0:0, 2:1)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

AS Řím otočil utkání s Feyenoordem v prodloužení a postupuje!

Byly to obrovské nervy, ale nakonec byla ve Věčném městě k vidění další magická noc. AS Řím byl jen několik minut od vyřazení, ale po Dybalově vedoucí trefě dokázali "Vlci" doma vstřelit ještě další dvě branky a celkově po vyčerpávajícím boji porazili Feyenoord 4:2.

Římané stáli před náročným úkolem, protože museli dotahovat manko jedné branky, kterou inkasovali v Rotterdamu. V zádech sice měli 67 tisíc příznivců, ale v první půli jim to k ničemu nepomáhalo. Giallorossi začali aktivněji a v sedmé minutě pálil z otočky Bryan Cristante jen těsně vedle tyče. Pak se ale začala hra hodně kouskovat a AS se nechávalo myšlenkově strhnout fauly hostující ekipy.

Feyenoord se dostal do obrovské šance po třinácti minutách, kdy Jahanbakhsh našel ve vápně volnějšího Sebastiana Szymańského, jenže ten napálil z první jen dobře postaveného brankáře Ruie Patrícia. Domácím se dařily průniky po pravé straně přes Spinazzolu, ale jeho centry nenacházely hlavy spoluhráčů. Navíc se Římanům poměrně brzy zradil dynamický záložník Wijnaldum, po němž v ofenzivě zela díra.

Bylo to velké drama a sudí Taylor musel několikrát sahat do kapsy či jinak uklidňovat rozvášněné soky. Asistentovi trenéra Mourinha dokonce musel ukázat i červenou kartu za jeho zbytečné a nesmyslné strčení do soupeře při autovém vhazování. V prvním poločase se "Vlkům" moc nedařilo, ale po změně stran už to byla z obou stran divoká jízda.

Po hodině hry se míč díky několika šťastným odrazům dostal na kraj vápna k Leonardu Spinazzolovi. Jeden z těch lepších hráčů AS v dnešním duelu s přispěním teče dokázal propasírovat míč k tyči a Římané vedli. Delší dobu se nedělo nic zajímavého, snad s výjimkou zranění klíčového stopera AS Smallinga. Tou dobou dal Bryan Cristante další gól AS, ale sudí Taylor ho kvůli útočnému faulu Tammyho Abrahama neuznal.

AS věřilo, že v závěru duel definitivně otočí ve svůj prospěch, ale místo toho nastala minuta osmdesátá a velký šok. Ledovou sprchu domácím příznivcům způsobil brazilský útočník Igor Paixão, který si našel krásný pas od Szymańského a hlavou jej poslal za záda bezbranného Patrícia! V tu chvíli postupoval Slotův tým.

AS potřebovalo zázrak, protože čas se mu razantně krátil. Když už se asi i ti největší optimisté začali loučit s nadějemi na postup, objevil se hvězdný hráč AS Paulo Dybala. Jen minutu před koncem mu Pellegrini prostrčil balon, který si argentinský mistr světa brilantně zpracoval před sebe, obtočil se kolem obránce a poslal míč do sítě!

Tím jsme se dostali k remízovému stavu v součtu obou utkání a začínalo se od znova. Na hostujících hráčích ale přeci jen byla vidět větší únava a naplno se to projevilo v prodloužení. Prvních pár minut nemusel brankář Bijlow nic řešit, ale ve 101. minutě rázně přiblížil Římany postupu Stephan El Shaarawy. Kapitán Pellegrini táhl akci středem hřiště, počkal si na náběh Abrahama a anglický střelec našel před bránou volného útočníka El Shaarawyho - 3:1.

Nicméně před oběma jedenáctkami bylo ještě vyčerpávající druhé prodloužení. Hostům se stále nedařilo najít recept na flexibilní obranu AS a únava se naplno projevovala. Giallorossi navíc ve 108. minutě podnikli rychlý kontr, Dybala poslal míč na Abrahama a ten si vylámal zuby na brankáři Bijlowovi. Jenže u míče byl nejdřív Lorenzo Pellegrini a neomylně ho dopravil do sítě. Sudí sice nejdřív zkoumal, zda nešlo o ofsajd, ale nakonec branku uznal. Utkání ještě nedohrál frustrovaný útočník Giménez, který trefil holeň Manciniho a byl poslán do sprch.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (43)

Přidat komentář
Largo

Daje!

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 a v prodloužení Gallo

Reagovat
tadko97

Veľká škoda prvého zápasu. Kľudne sme ho mohli vyhrať, to nás môže stáť postup. Každopádne, ak máme postúpiť do semifinále druhej najprestížnejšej európskej súťaže, poraziť doma Feyenoord o dva góly nesmie byť problém. Teraz sa ukáže sila tímu, Mou určite pripraví dobrú taktiku, je len na kvalite hráčov, ako to zvládnu a či ukážu kvalitu. Snáď bude hrať Dybala, bez neho sme poloviční.

Prianie : 3:0

Tip : 1:0 a predĺženie

Reagovat
Il Principino

Forza Roma.....2:0....

Reagovat
gunkskunk

Belotti zatím šílený - v dobrém - naprostý magor…

Reagovat
jk

Co to bylo za gumu z lavičky AS, ten měl letět...

Reagovat
Largo

Asistent trenéra Salvatore Foti. Chytá od Mourinha některý špatný projevy...

Reagovat
Largo

Nejde to, nelíbí se mi to a nemám z toho bez Paulita dobrej pocit. Útočit do plnejch neumíme...

Reagovat
Furia Ceca

My zatím celkem jakš-takš pohoda. Dokonce jsme i díky Rabiotovi vedli, ale za 5 minut ten debil vyrobil penaltu

Reagovat
Largo

Koukal jsem no, ten to fakt hraje na vsechny strany

Vedem po takovy smudle, uvidime, jak to dopadne.

Reagovat
Furia Ceca

Tak je to doma Ale posledních 15 minut jsme jen nedůstojně odkopávali

Když jsem viděl, že je to 1:1, tak jsem si říkal, že už to je v prdeli... a pak vidím Dybala v 89.

Reagovat
Largo

Jo, zatim vedeme. Tak snad

Reagovat
Furia Ceca

Už nemusíš hlásit, na prodloužení už koukám taky

Reagovat
Largo

Tak docela dobry ne?

Reagovat
Furia Ceca

Jo, super! Třeba se fakt potkáme ve finále Leverkusen vám bude podle mě sedít víc než Fexenoord. U nás celkem otázka, co se Sevillou uděláme, resp. ona s náma Trochu mě mrzí, že nemáme ten Manchester, určitě by byl hratelnější, a to ani nemluvím o atraktivitě...

Reagovat
Largo

To asi jo, taky nám proti Bayeru docela věřím, i když mají skvělou formu. Bude to zas bránění a sázka na individuální kvalitu. Jako nebránil bych se italskýmu finále. Já teda když koukal na sestřih Sevilly, tak by vám mohla stačit mourinhovská obrana, soustředěnost a koncentrace. Protože většinu gólů Seville United darovali. Uvidíme no.

Reagovat
Furia Ceca

Jj. Ale oni tu EL umí Navíc mám pocit, že na nás budou mít pifku, protože mám pocit, že při poslední konfrontaci jsme je dost nasrali... Dohrávali v 10, my kopali penaltu a vyhráli jsme tam v pohodě 3:1. To byla základní skupina LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem, ze se zase losuje.

Reagovat
Truffaldino

Uteklo mi prvních dvacet z úvodu zápasu, jinak ale super výkon, pochválil bych všechny včetně Mourinha, jen teda Abraham by se nemusel snažit zranit Dybalu a nebýt takový dřevák. VAR Elsha Dybala Matič

Reagovat
Lech

Smalling, Cristane, Mancini, Rui, Spina. Dneska se to seslo tvl. Leverkusen musime rozjebaaaat

Reagovat
Lech

A ta atmosfera na Olimpicu, to byl nas 12.hrac

Reagovat
Maritazzi

Mourinho jedinou naprostou hovadinu udělal, když Celika poslal na levýho stopera a absolutně nikdo nevěděl kde stát. Jinak ale skvělej výkon, ale bavili bychom se jinak, nebýt geniality Dybaly.

Reagovat
Zark

Stephan už jsem ani nečekal že ještě bude tak platný

Reagovat
Truffaldino

Tři postupy Itálie , popravdě jsem Juve nevěřil a předpokládám že dost oprávněně

Reagovat
Alberto Aquilani

Som totálne vyčerpaný, pichá ma pri srdci, vidím zahmlene, trasú sa mi ruky a chce sa mi grcať. Toto bol jeden z najväčších zážitkov pri sledovaní Ríma. Celý deň som na ten zápas myslel, cítil som niečo pozitívne vo vzduchu, ale keď nám jebli gól v '80 už som neveril. Toto je fakt najčudnejší team aký som zažil. Tu už sa nedá hovoriť o náhode ako proti Barce pod hipsterom. Normálne by to bola klasická Rímovinka, ktorá by skončila 1:2, pri najlepšom 1:1 a Ciao, ale olala, Dybala bol pri 3 góloch a Matič hral jak tatko pri zápase so synmi.

MENTALITA VINCENTE

Reagovat
gunkskunk

Zbožňuju tě Alberto, vždyť ty mi píšeš přímo ze srdíčka! Jsem také vyčerpaný, píchá mi u srdce, vidím zamlženě atd., ale hlavně HRDÝ. Dneska famózní výkon s famózní atmosférou. Vše se sešlo, Matič neskutečný dříč, kapitán taky klobouček na to jakou prožívá formu (snad ho to nakopne!) a Paulo, ach! Jak šťastný jsem, že ho máme v týmu, a po dnešku, že nejenom jeho. Všichni dnes bojovali na krev. Teď už je ten další pohár tak tak blízko, pojďme si pro něho! Děje Roma!!!

Reagovat
Shevchenko

Snad to celé vyhrajete a v evropském superpoháru pak AC - AS

Reagovat
Largo

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
gunkskunk

Jinak Mancini při tom faulu na něho za tu redku úplně v zenu, jsem ho vůbec nepoznal kliďase jednoho. To byl dnes největší bizár.

Reagovat
Phillipinho

Jak je to se vstupenkami na AS? 11.5. budu v Rime, tak se chci zeptat, zda si myslite, ze bude sance se tam dostat.

Odkdy budou tak v prodeji na ofiko strankach? Dekuji

Reagovat
Largo

Za chvilku už tam budou, myslím, že na IG jsem už viděl spuštění prodeje, lupen za 45 éček. Sleduj oficiální stránky a nemusel by bejt problém je koupit.

Reagovat
Largo

Jen v noci na dnesek bylo prodanejch uz 14 tisic listku.

Reagovat
Alberto Aquilani

Lístky sa síce predávajú, ale permanentkárom :-) resp. majú možnosť nejakej predrezervácie. Pre nepermanentkárov sa spústí voľný predaj cca 2 týždne pred zápasom.

Permicu má asi 40 000 ľudí a každý z nich moze vziať dalších 3 :-)

Vyzerá to síce nemožne, ale podobný ošiaľ bol aj pred rokom keď sme šli na semifinále proti Lestru. V jeden deň spustili online predaj, najprv bol pre tých čo majú permicu a definitívne si tak môžu potvrdiť lístok a o pár hodín sa spustil voľný predaj. Ja som sa ihneď dal do online rady, bol som tam od 12:00 do 20:00, mal číslo asi 44 000. Ľudia čo prišli chvíľu po mne už mali cez 100 000 a jeden čas tam bola online rada o milion ludoch :P Veľa ľudí pixovalo, že im systém pri kúpe lístka spadol a hodilo ich to naspäť na koniec rady. Ja som mal šťastie, že som si nechal otvorených viac okien v prehliadači, a nakoniec som vzal jedny z posledných lístkov pre mňa a danka :D Asi o 15 minút na to ako som ich kupil už bolo, že k nijakému online lístku sa už dostať nedá :P

Reagovat
danko10

Este by som doplnil, ze sme na tomto vyjazde kupili Dybalu.

Reagovat
Johny1993

Ja jsem to pochopil, že permanentkari mají pouze možnost na jeden líste od včera a od 26 dubna od 16:00 se spustí prodej pro ostatní fanoušky a každý může maximálně 4 vstupenky

Reagovat
Phillipinho

Diky vsem. Ja teda kazdopadne zkusim byt pristi stredu ve 4 odpoledne prilepenej na strankach a neco tam ulovit

Reagovat
Johny1993

Máte nejakej tip kde sledovat zápasy, které nejsou v televizi jako byl tenhle? Úplně jsem nadával že zápas jako tenhle kterej měl všechno nehrajou nikde v TV.

Reagovat
pastal

Aplikace AMC mikro tam dávají EL která není na a Sport 1 a 2

Reagovat
Johny1993

Super díky

Reagovat
danko10

Pacilo sa mi, ako to Jose zdramatizoval pre divakov postavenim Celika na laveho stopera. To bolo najhrozostrasnejsich 6 minut hned po mojej maturite z matematiky. Inak si Vina Van Diesela povodil, ako slepeho kona. <3

MOTM je Stevo, ktory je pre Rim vsetkym, cim mal kedy byt Florenzi.

Sposob, akym sa hraci vyrovnali s tou psychologickou vojnou v podani holandanov, bol neskutocne nerimsky. Fotbal, ktory sme predvadzali, hlavne v druhom polcase, tiez. Parkrat sa mi postavil.

No nic. Podme si po Schickovu hlavu.

Reagovat
Largo

Schickino asi nebude, pořád je zraněnej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele