základní skupiny - skupina H, 3. kolo
06.10.2022 18:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Axel Disasi (© AFP)

Ben Yedder zase řádil, dvěma góly přispěl k vítězství Monaca nad Trabzonsporem

Monaco doma nemělo větší potíže s Trabzonsporem, a jelikož Ferencváros padl v souběžně hraném klání vysoko s Crvenou Zvezdou, dostalo se v tabulce skupiny H na první místo. Jeho soupeř naopak spadl až na poslední příčku, i tak však nemusí vyloženě smutnit, poněvadž na vedoucí pozici ztrácí pouze tři body. Duel hlavně dost ovlivnilo vyloučení Maxiho Gómeze.

Sotva se na hřišti obě ekipy rozkoukaly, už v 11. minutě přišel na řadu zřejmě onen klíčový okamžik celého měření sil. V 9. minutě se Camara pokoušel obrat o míč Gómeze, kterého při běžném souboji o míč povalil zezadu na zem. A v době, kdy ležel uruguayský forvard již na trávníku, se jal oplácet svému soupeři sice na první pohled skrytým způsobem, fakticky však hodně drsným a podlým počínáním, a při otočce vykopl nohu do obličeje domácího záložníka. Zprvu si nikdo ničeho nevšiml, ani se nikdo ničeho nedomáhal. VAR každopádně vstoupil do hry, sudí Kruašvili se jal podívat na video, byl nekompromisní a tasil z kapsy červenou kartu.

Nabídnutou přesilovku knížecí výběr bleskově využil ve 14. minutě. Caio Henrique pobídl do pokutového území Embola, ten pak ještě přihrál balón na bližší tyčku nakrátko na sbíhajícího si ho Ben Yeddera, který z blízkosti bez problémů udeřil. ASM mohlo svůj náskok navýšit ve 24. minutě, nicméně Embolo orazítkoval pouze brankovou konstrukci, či o pár chvil později zásluhou Diatty, jehož šanci vyřešil gólman Cakir, nakonec se každopádně dočkalo branky až v závěru půle. Znovu musel do akce Kruašvili, tentokráte rozhodl bez váhání a nařídil penaltu.

Vanderson zprava vběhl do šestnáctky, a nejenže tam do něj strčil bránící Bardhi, ale také ho podkopl krátce na to Marc Bartra, takže ve finále opravdu nebylo co řešit. Ben Yedder poté jako exekutor neselhal a chytře přelstil Cakira. V 55. minutě Monaco svůj zisk tří bodů ještě pojistilo jednou trefou, Golovin rozehrál rohový kop centrem do vápna, Embolo prodlužoval merunu za sebe a Disasi hlavou pohotově doklepával. Hosté v 72. minutě už pouze zmírnili následky konečné porážky. Bardhi dobře zapracoval nalevo, přenechal míč Bozokovi, jenž ho posunul k Bakasetasovi, a ten z voleje zacílil přesně k tyči, k níž se brankář Nübel nenatáhl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele