základní skupiny - skupina B, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Arthur Theate (© AFP)

Žolík Assignon přisoudil Rennes v závěru očekávanou výhru na půdě Larnaky

Rennes mělo namále, ve finále však očekávaný zisk tří bodů na půdě Larnaky uzmulo. Nutno ale říci, že proti urputnému protivníkovi se v prvním mači hlavní fáze Evropské ligy na výhru hodně nadřelo. Do přestávky bylo totiž skóre vyrovnané, ve druhém dějství se žádný výrazný zvrat ve hře obou týmů nekonal, francouzský celek ovšem stačil vysvobodit Lorenz Assignon.

Hosté vstoupili do utkání dost zostra, už ve 4. minutě se do solidní šance propracoval Truffert, nicméně jeho pokus mu nakonec zastavil brankář Pirič. A v 15. minutě se mohl zaradovat ze vstřeleného gólu rovněž hostující stoper Theate, jenomže ke své smůle trefil pouze brankovou konstrukci. Ve 29. minutě již však v pořadí třetí zásadnější příležitost SRFC přece znamenala průběžnou změnu stavu. Sulemana u vápna zasekl míč, vrátil ho za sebe, zároveň též blíže do středu, na sbíhajícího si Theateho, který, ač jeho hlavními povinnostmi jsou ty defenzivního charakteru, napálil balón ze střední vzdálenosti ukázkově k tyčce, k níž se Pirič nenatáhnul.

Avšak Larnaku jako by tenhle moment probudil a prakticky ihned dokázala úspěšně reagovat. Bránící Meling prohrál v šestnáctce vzdušný souboj s Rosalesem, ten následně adresoval svůj jemný oblouček na zadní tyč, odkud pohotově zacílil hlavou Oier. Ve druhém poločase celá situace na hrací ploše směřovala k plichtě, Rennes však ve čtvrté minutě nastavení přece ještě vykouzlilo rozhodující trefu. Sulemana se na levé straně odvážně pustil do útoku, svým pasem pobídl v pokutovém území střídajícího Assignona, jenž akrobaticky zamířil tvrdě pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
ladyboy arsenal

1:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele