základní skupiny - skupina H, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Declan Rice (© AFP)

Favorizovaní Kladiváři si připsali povinnou výhru nad Rapidem Vídeň 2:0.

Fotbalisté West Hamu porazili v rámci 2. kola Evropské ligy rakouský Rapid Vídeň 2:0. Utkání otevřel ve 29. minutě Declan Rice po skvělé přihrávce od Antonia. Hosté se nezmohli na větší odpor a v 94. minutě tak výhru domácích pečetil Benrahma. Kladiváři tedy se šesti body vedou tabulku skupiny H. Rapid naopak zapsal druhou porážku ve skupině a je poslední.

Domácí mohli jít do vedení už v 7. minutě. Aaron Cresswell poslal nadýchaný centr do vápna, kde hlavičkoval Declan Rice. Anglický záložník však ke své smůle jen napálil tyč. Dorážející Diop branku minul. West Ham v úvodu zcela dominoval a držel míč na svých kopačkách, zatímco hosté z Vídně poctivě bránili, ovšem bez snahy nějak nebezpečně zaútočit.

Ve 27. minutě sice hosté přežili další možnost Kladivářů, nicméně o dvě minuty později už inkasovali, a to po parádní akci anglického celku. Ukrajinec Jarmolenko poslal do vápna přesný centr na jamajského útočníka Antonia, který se neukvapil, míč si zpracoval na prsa a přihrávkou skrz vápno našel osamoceného Rice, jemuž už nezbývalo nic jiného, než posunout merunu do odkryté brány. 1:0.

Devět minut na to se do náznaku příležitosti dostali zatím dost nevýrazní hosté. Střílený centr Aiwa však obrana domácích zpacifikovala a následná střela Petroviče mířila zhruba do 12. řady naplněného olympijského stadionu. Pokud chtěl Rapid v Londýně uspět, musel do druhého poločasu výrazně přidat. Nic takového se však nestalo a West Ham dál bez problému kontroloval dění na hřišti, na které v 62. minutě přišel i Tomáš Souček, když nahradil Nobla.

Z tria českých Kladivářů byl k dispozici ještě nově příchozí Alex Král. David Moyes ale nechal českého záložníka po celý zápas jen na lavičce. Vladimír Coufal doléčoval menší zranění, které si přivodil v minulém zápase s Leedsem. Ale zpět k dnešnímu utkání. V 71. minutě šlo do akce video, když sudí přezkoumával možný penaltový zákrok domácího Johnsona na unikajícího Grülla. Pokutový kop pro Rapid však nenařídil.

O deset minut později mohlo být definitivně rozhodnuto. Po kombinační akci domácích se ve vápně zjevil sám Bowen proti gólmanu Gartlerovi. Anglický křídelník sice Gartlera obešel, jenže v krkolomné pozici už nedokázal přesně zamířit a branku minul. Nemusel však litovat, když si West Ham v závěru výhru pojistil trefou Benrahmy. Ten si ve vápně jednoduše zaseknul obránce Stojkoviče a umístěnou placírkou poslal míč do pravého dolního rohu. Krátce nato sudí foukl do píšťalky a londýnský stadion mohl začít slavit zasloužené vítězství 2:0.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Akinfeev

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
kolouch

2:0. Nastoupí B-tým, rozhodne v prvním poločase a pak už se bude jen dohrávat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Coutinho10

TEAM NEWS

@RyanFredericks_: "Ryan is not available from his injury."

@Coufi5: "We've got a bit of a doubt with Vladimír as well, but apart from that, we're hoping that most people are available and fit."

#UEL | #WHUSCR

Reagovat
Coutinho10

tak vypada to, ze dnes ani s jednim, ale nevadi

XI WEST HAM: Aréola; Johnson, Dawson, Diop, Cresswell; Rice, Noble; Vlasic, Benrahma, Yarmolenko; Antonio

XI RAPID VIENA: Gartler; Aiwu, Greiml, Wimmer, Ullmann; Arase, Petrovic, Grahovac, Knasmullner; Kara, Fountas. #UEL 21:00

Reagovat
OnlyWHU

Povinnou výhru nad důrazným soupeřem potvrdil až v poslední minutě výborný Benrahma. Spolu s ním i další nejlepší hráči zápasu Rice , Dawson, Diop a Cesswell. Taky Aréola vypadal velmi spolehlivě. Vídeňští chuligáni nezklamali.... Teď si hezky odpočinout a hrrr na Brentford. COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele