základní skupiny - skupina H, 3. kolo
21.10.2021 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Issa Diop (© AFP)

West Ham zvládl úlohu favorita. Genk porazil 3:0

Domácí tým, který šetřil několik opor, si první zásah připsal až na konci první půle, kdy se v nastavení po rohovém kopu trefil Craig Dawson. Po změně stran skóre navýšil Issa Diop, který si v 57. minutě naběhl na Cresswellův centr ze standardky. O dvě minuty později uzavřel gólový účet zápasu Jarrod Bowen, jenž úspěšně zakončil rychlý brejk. West Ham je tak i nadále suverénní a s devíti body vede tabulku skupiny H. Genk je poslední a postup do jarní části se mu vzdaluje.

První poločas byli o něco lepší hráči londýnského West Hamu United. Svoji převahu se 64% držením míče však dlouho nedokázali zužitkovat a většinu času jen kombinovali kolem hostujícího vápna.

Když už se zdálo, že oba týmu půjdou do šaten za bezbrankového stavu, "Kladiváři" z čistajasna v druhé minutě nastavení udeřili. Aaron Cresswell rozehrával rohový kop z levé strany. Na jeho centr se důrazně vyšplhal Craig Dawson, jehož hlavička přeletěla hostujícího gólmana a mířila do sítě. Na brankové čáře se ještě snažil míč odrazit jeden z obránců Genku, ale pohromě už nedokázal zabránit.

Do druhého poločasu poslal hostující kouč Van den Brom Mujaida Sadicka, který nahradil Cuestu. Prim ale dál hráli domácí a Genk se jen velmi těžko dostával do hry a většinu času jen bránil. V 57. minutě ale defenziva belgického týmu zaspala a inkasovala po standardní situaci. Cresswell přesně nacentroval do pokutového území a nikým nehlídaný Issa Diop opřel svojí prudkou hlavičku o břevno, od nějž se míč odrazil do sítě za záda bezmocného Vandevoorta - 2:0.

Genk nepůsobil tak, že by měl síly alespoň na vstřelení snižující branky. O dvě minuty později navíc definitivně zhasly jeho naděje na bodový úspěch z dnešního zápasu. West Ham se dostal do rychlého brejku, Jarrod Bowen si po pravé straně naváděl míč, který si před ustupující obranou bez problému posunul do středu vápna a jeho ránu nedokázal hostující gólman vytěsnit mezi tři tyče.

Genk se už nezmohl na žádný odpor a utkání se tak v poklidu dohrálo až do samotného konce.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Bayern +

Myslím, že zostava bude oproti ligovej viac pozmenená. Na CB očakávam Dawson-Diop, CAM Lanzini a na krídlach aspoň jeden z dvojice Yarmolenko-Masuaku.

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat
Coutinho10

Soucek v zakladu ...Cuf a Alex stale mimo a na strane Genku Hrosovsky

West Ham XI: Aréola; Johnson, Dawson, Diop, Cresswell; Rice, Soucek; Bowen, Lanzini, Vlasic; Yarmolenko

Genk XI: Vandevoordt; Arteaga, Cuesta, Lucumí, Preciado; Heynen, Hrosovsky, Thorstvedt; Ito, Bongonda; Onuachu

Reagovat
waynemarkrooney

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Coutinho10

Dawson...dulezity gol do satny

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas!

Reagovat
OnlyWHU

Další pohárová výhra ve velkém stylu. Měli jsme hru ve své režii a sledovali výborný výkony hráčů širšího kádru. V životní formě se předvedl i Cresswell. Kdo fandí Kladivům nějaký pátek, tak ví, že takhle jsme si to dlouho neužívali. BRAVO! COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele