předkolo playoff - odvety
24.02.2022 18:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Mateus Uribe (© AFP)

Lazio i přes dobrý začátek Porto neporazilo a v Evropské lize končí

Lazio stejně jako před týdnem na portugalské půdě neudrželo jednobrankový náskok a v polovině druhého poločasu prohrávalo, k postupu do osmifinálové fáze Evropské Ligy mu nestačil ani vyrovnávací gól na 2:2 ve čtvrté minutě nastavení. Po úvodní porážce 1:2 totiž postupují dále svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa, zatímco římský klub se po vyřazení může plně koncentrovat na domácí scénu.

Biancocelesti mohli počítat se svým nejlepším kanonýrem Cirem Immobilem, který se vrátil na trávníky po potížích s kotníkem a hned po necelých dvaceti odehraných minutách dostal svůj tým do vedení. Těsně předtím nebyla uznána jeho trefa kvůli ofsajdovému postavení, ovšem vzápětí po přihrávce Milinkoviće-Saviće uprchl po pravém křídle a prudkou přízemní ranou překonal naprosto bezmocného gólmana Dioga Costu.

Domácí pokračovali v náporu i v následujícím průběhu a za další tři minuty se opět prosadil nezastavitelný Immobile, jenomže podruhé v tomto střetnutí jeho gól neplatil vinou ofsajdového postavení. Karty se obrátily přesně po odehrané půlhodině, jelikož právě Milinković-Savić přišlápl kotník Mehdiho Taremiho, a i když rozhodčí nejprve udělil íránskému útočníkovi žlutou kartu za nafilmovaný pád, tak po zhlédnutí videa své rozhodnutí přehodnotil a nařídil pokutový kop.

K němu se postavil právě Taremi a svůj pokus zakroutil přímo do levého spodního růžku. Brankář Strakosha sice vystihl směr střely, ale na míč těsně nedosáhl. Od tohoto okamžiku se hra přeci jen uklidnila a až do konce první půle se nic zajímavého nepřihodilo. Ihned po přestávce promarnil solidní možnost zkušený Pepe, jenž hlavou minul levou konstrukci o decimetry, na opačné straně nemířil přesně ani Luis Alberto.

Porto se mohlo uklidnit v 68. minutě. V jeho prospěch totiž otočil vývoj třicetiletý kolumbijský záložník Mateus Uribe, když si po parádním obloučku z hranice šestnáctky od Taremiho zpracoval balón elegantně na prsa a zblízka propálil Strakoshu. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl definitivně rozhodnout Taremi, avšak z dobré pozice mířil o kousek vedle pravé tyče.

Lazio opět přitlačilo až v závěrečné čtvrthodině. Ve dvou slibných příležitostech se zjevil Luis Alberto, ale napoprvé netrefil prostor tří tyčí a pak pálil jen do boční sítě. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak úplně na závěr ještě vykřesal naději pro italský tým Danilo Cataldi, neboť po pokusu Immobileho z otočky do vzdálenější konstrukce snadno dorazil balón do prázdné branky, italskému celku už však na nic dalšího nezbyl čas.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (Pedro - Taremi)

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
Pan.Antonin

1:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
Marv

0:0

Reagovat
Pharrell

0:1 0:2 tady vyhraje opět FC Porto. V odvetě to zvládnou opět hosté a potvrdí momentální formu.

Reagovat
El Matador

Patric v základu, to zas dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkné utkání, škoda neproměněných šancí Lazia v závěru, nicméně celkově zápas vyrovnaný.

Reagovat
Pipo123

Penalta za mňa prísna, borec si tam hodil skok do bazénu, každopádne sme mali obrovské šance, to sme mali využiť.

Reagovat
DelPiero137

Ale opat nasrany ako SA vybadava z medzinarodnych poharov. Neapol uplne zufala, tim by som zakazal do LM. Oni nato pravidelne jebu.

Reagovat
GEGE

Porto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele