předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Momo Yansane (© AFP)

Šeriff šokoval i Bragu a po výhře 2:0 vykročil tou správnou nohou do osmifinále

Šeriff pokračuje ve famózním tažení letošním ročníkem evropských pohárů také v jarní vyřazovací fázi, nyní v úvodním zápase předkola vyřazovací fáze Evropské ligy zaskočil portugalskou Bragu a v domácím prostředí ji porazil 2:0, čímž si vytvořil velmi dobrou pozici do odvety hrané příští týden. V tomto zápase šel do vedení těsně před přestávkou z pokutového kopu a druhou trefu přidal zhruba deset minut před závěrečným hvizdem.

Braga musí být ze svého výkonu zklamána a následující čtvrtek bude mít co dělat, aby ještě proklouzla mezi šestnáctku nejlepších. Úvod utkání probíhal podle očekávání v opatrnějším duchu, první nebezpečnější možnost byla k vidění po necelé odehrané půlhodině. Dostal se do ní hostující kanonýr Ricardo Horta, jenž po výtečném zpracování parádně přeloboval brankáře Athanasiadise, ale toho na brankové čáře adekvátně zastoupil vracející se obránce Evangelou.

Domácí poprvé rozvlnili síť ve 39. minutě, jenže trefa Yansaneho neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Klub z Tiraspolu se přeci jen dostal do vedení o čtyři minuty později. Po centru z pravého křídla a teči hlavou v podání Radeljiće zahrál nešťastně loktem Castro a nizozemský rozhodčí Makkelie ukázal po přezkoumání záznamu na penaltový puntík. K němu se postavil lucemburský záložník Sebastien Thill a ukázkovým "angličanem" o pravou konstrukci překonal gólmana Matheuse.

Šeriff chtěl navýšit náskok po hodině hry, nicméně pozdější hrdina Adama Traoré pálil o decimetry nad břevno. Mírný favorit měl blízko k vyrovnání necelých dvacet minut před koncem, ovšem dělovku Moury z hodně ostrého úhlu vyboxoval daleko od své branky pozorný Athanasiadis. Moldavský zástupce se ještě více uklidnil v 83. minutě.

Obrovskou hrubku při zpracování vyrobil Bruno Rodrigues, balón vzápětí převzal právě Adama Traoré, přeběhl s ním více jak polovinu hřiště a naprosto bezmocného Matheuse pokořil přesně umístěnou přízemní střelou. O pět minut později mohl na druhé straně alespoň korigovat skóre Ricardo Horta, avšak ranou po zemi si na vynikajícího Athanasiadise nepřišel a výsledek se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (Traoré - Horta)

Reagovat
berliner

Jedeme Braga Tip 1:3

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
Pharrell

0:2 1:2 Braga

Reagovat
Pan.Antonin

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele