základní skupiny - skupina F, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Galeno (© AFP)

Braga po přestávce zabrala a doma skolila Midtjylland. Utkání nabídlo hned tři penalty

Braga napravila prvotní nezdar v Evropské lize na půdě Crvene Zvezdy, doma si poradila s Midtjyllandem a rázem se z posledního místa tabulky posunula na druhé za dosud suverénní srbský klub. Ačkoli domácí nevstoupili do utkání nejlépe, dokázali v následných pasážích hry zaznamenat tři góly a otočit vývoj skóre ve svůj prospěch. Hosté navíc dohrávali v oslabení.

Dánský výběr nezačal na portugalské půdě vůbec špatně a už v 19. minutě si vytvořil takovou šanci, po níž mohl bezpečně skórovat. Isaksen se z hranice vápna posunul dovnitř pokutového území, jenže předtím, než začal podnikat, ho podrazil Diogo Leite, a kopala se tedy penalta. Jako exekutor se jí chopil Evander, jenž si počínal zkušeně a lehce přelstil gólmana Matheuse.

Dlouho se Braga nemohla propracovat k vyrovnání, byť se do brankových možností dokázala někdy dostat. Třeba ve 31. minutě se ozval Galeno, hostující bránu však minul. O pár chvil později již musela do akce opětovně sudí Frappartová, a to k radosti domácích. Ti se též protlačili k pokutovému kopu, to když brankář Ólafsson fauloval ve vlastní šestnáctce Galena.

Jenže Ricardo Horta jakožto autor zakončení neuspěl, střelu nasměroval pouze do míst, kde byl připravený Ólafsson, a tak Braga musela hledat cestu za dosaženým gólem až po obrátce. Přece jí každopádně dopomohla k úspěchu penalta, další nařízená, jelikož VAR poznal, že si ve vápně bránící Juninho počínal proti fotbalovým pravidlům, a to vůči Mariovi Gonzálezovi.

Tentokráte z bílého puntíku zakončoval Galeno a nezaváhal. Od té chvíle byli Os Arcebispos v ráži a dostali se na koně v 62. minutě po dorážce Ricarda Horty. Midtjylland na inkasování nezareagoval, situaci si přitom v 84. minutě zkomplikoval, Juninho totiž ostře atakoval Iuriho Medeirose a červená karta byla na světě. A výhru Bragy pak ještě stvrdil neúnavný Galeno.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele