základní skupiny - skupina G, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Tello slaví první gól (© AFP)

Betis splnil roli favorita, po výhře nad Ferencvárosem má jistotu postupu

Andaluský celek si doma snadno poradil s maďarským mistrem a zajistil si, i díky domácímu vítězství Bayeru Leverkusen v souběžně hraném utkání proti skotskému Celtiku, minimálně druhé postupové místo v základní skupině G. Po poměrně vyrovnaném prvním poločase, na jehož začátku se trefil Tello, přidal pojistku Sergio Canales.

Španělský celek následně kontroloval zbytek utkání, ve skupině beznadějně poslední Ferencváros si nevytvořil žádnou velkou brankovou příležitost a odjíždí ze Španělska bez bodu.

Skóre otevřel už v páté minutě Cristian Tello. Na přízemní centr Héctora Bellerína do pokutového území zareagoval nejlépe právě bývalý útočník Barcelony, z malého vápna se nemýlil a rozvlnil síť odkryté branky. Jedinou větší šanci hostujícího celku v prvním poločase měl v deváté minutě Kameruňan Ryan Mmaee, ale střela z krkolomné pozice mu úplně nesedla, a tak brankář Bravo neměl náročnou práci. Ve dvacáté minutě vyslal svižnou přízemní střelu ze vzdálenosti asi dvaceti metrů Sergio Canales, nicméně branku Dibusze těsně minul.

Po půlhodině hry měl dvě obrovské šance zkušený forvard Betisu Borja Iglesias. Po přesném nákopu Sergia Brava se dostal do situace jeden na jednoho, nicméně gólman Dibusz jej skvěle vychytal, a o tři minuty později, když k němu propadl balón, trefil ze slibného místa pouze spoluhráče Juana Mirandu.

Na začátku druhého poločasu těžil Betis z postupného tlaku, když se v 52. minutě zpoza vápna prosadil krásnou střelou na zadní tyč Sergio Canales a pojistil vedení. Po hodině hry se skvělým zákrokem opět blýsknul gólman Dibusz, když konečky prstů vyrazil nadějnou střelu Cristiana Tella.

V 70. minutě byl z důvodu zranění vystřídán gólman Betisu Claudio Bravo, jeho místo zaujmul Rui Silva. O pět minut později měl na své hlavě další branku domácích Borja Iglesias, nicméně odkrytou branku vysoko přestřelil. Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho udrželi čisté konto a mohou tak slavit jistotu postupu do jarní části soutěže.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele