základní skupiny - skupina H, 3. kolo
21.10.2021 18:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Marco Grüll (© AFP)

Rapid si poradil s Dinamem Záhřeb a vrací se do hry o postup

Rapid Vídeň prohrál úvodní dva zápasy základní skupiny, před tím třetím měl nůž na krku a se složitou situací si poradil velmi dobře. Rakouský klub doma porazil Dinamo Záhřeb 2:1, získal první body a nadále může uvažovat o postupu dále.

V rakouské metropoli se začalo pěkně zostra a skóre se mohlo poprvé měnit už v páté minutě, Kara dostal přihrávku do pokutového území a naneštěstí pro něho trefil jen připraveného Livakoviće. Domácí ale nemuseli truchlit dlouho, za další čtyři minuty zrealizoval gólovou akci Kelvin Arase, uvnitř šestnáctky našel nehlídaného Marca Grülla a ten neměl problém napnout síť - 1:0.

Vídeňský celek dostal chuť, pokračoval v náporu a chvíli po vedoucí brance se opět činil Livaković, napodruhé si na něho nepřišel Kara. Zahozená tutovka ho musela o to více mrzet ve 24. minutě, kdy přišlo jako blesk z čistého nebe vyrovnání. Oršić převzal pas od Ivanušece, rychle se zorientoval a uklidil míč za záda Gartlera - 1:1.

Stav 1:1 ovšem měl jen jepičí život. Rovněž u další gólové akce Rapidu se nachomýtl Grüll, jeho centr přetavil v branku přesně hlavičkující Maximilian Hofmann - 2:1.

První půle měla rychlé tempo a do šaten se nakonec mohlo jít za nerozhodného stavu, to by ale nikým nehlídaný Oršić musel zamířit lépe.

Druhá půle už tak atraktivní podívanou nenabídla, Rapid si hlídal cenný náskok a Dinamo marně hledalo cestičku do šestnáctky. Výjimku tvořila až 74. minuta a únik Andriće, který včasným skluzem zmařil Hofmann.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:4

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden ze dvou zápasu, který skončil prohrou favorita. Měl bych ho tuty na lupenu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele