čtvrtfinále - odvety
14.04.2022 21:00 CET
3 : 1
po prodloužení
(2:0, 2:1)

Reportáž

James Tavernier (© AFP)

Braga okusila sílu skotské půdy. Před branami semifinále jí vystavil stopku Tavernier

Rangers dokázali napravit porážku z prvního střetnutí s Bragou a po vítězství 3:1 po prodloužení postoupili do semifinále Evropské ligy. Hlavním hrdinou domácího týmu se stal James Tavernier, jenž už v prvním poločase zaznamenal dvě branky. Hosté se i přes vyloučení dočkali gólu a následného prodloužení. To ovšem ovládli Skotové, když rozhodující trefu vstřelil, pro české fanoušky nechvalně známý, Kemar Roofe.

Fantastické tažení Rangers se zadrhlo v Portugalsku, kde úřadující skotský mistr padl 0:1. V Glasgow však ještě mohl porážku napravit. Dobře se na to naladil v domácí lize, kde porazil St. Mirren vysoko 4:0. Hattrickem se v tomto zápase blýskl útočník Roofe, který tak dnes začínal v základní sestavě. Ovšem i Braze se velmi dařilo, z posledních 10 soutěžních klání poznala přemožitele pouze jednou. Před svěřenci Giovanniho van Bronckhorsta tak stál nesnadný úkol.

Vstup do tohoto duelu jim ale vyšel na jedničku, jelikož už po dvou minutách je do vedení poslal Tavernier. Joe Aribo prodloužil centr Borny Barišiče na zadní tyč, kde dostal kapitán glasgowského klubu spoustu volného prostoru a přízemní střelou propálil gólmana Matheuse. Po půlhodině hry se v obrovské tutovce ocitl Roofe, avšak z bezprostřední blízkosti napálil jen břevno. Ve 42. minutě byl jamajský útočník v akci znovu, když byl po faulu na jeho osobu červenou kartou odměněn stoper Minhoťanů Tormena. A protože k nedovolenému zákroku došlo v pokutovém území, měli navíc Rangers výhodu pokutového kopu, který dělovkou doprostřed brány proměnil Tavernier.

I po změně stran se hrálo v podstatě na jedné polovině a na Rangers bylo patrné, že chtěli přidat pojišťovací gól. Velmi blízko k tomu byl v 64. minutě Connor Goldson, rozezvonil však jen pravou tyčku. Úspěch neslavil v 70. minutě ani Roofe, který sice skóroval, ale nejednalo se o zásah regulérní, jelikož mu předcházel ofsajd. A tak přišel v 83. minutě šok. Svěřenci Carlose Carvalhala udeřili prostřednictvím Davida Carma z rohového kopu a následovalo prodloužení.

V něm se ve 101. minutě konečně dočkal Roofe, jenž po přihrávce z levé strany od Ariba neodmítl odkrytou branku a rozjásal Ibrox Stadium. To neunesl Iuri Medeiros a po dvou žlutých kartách po sobě za nesportovní chování musel opustit hřiště předčasně. Braga už v devíti hráčích na hřišti další trefu přidat nedokázala a její putování Evropskou ligou tak skončilo ve čtvrtfinále.

Rangers tedy využili výhody domácího prostředí a díky výhře nakonec postoupili do semifinále. Tam na ně ale nečeká vůbec nic lehkého, jelikož se střetnou s německým Lipskem.

Autor: Livesport.cz / Adam Weikert

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

2:0e

Reagovat
Agnelli

1:1

Reagovat
ladyboy arsenal

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele