základní skupiny - skupina A, 3. kolo
21.10.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Leon Balogun (© AFP)

Jasná záležitost v Glasgow, Rangers jasně přehráli Brøndby

Rangers po úvodních dvou porážkách potřebovali zabrat a proti Brøndby splnili svůj cíl na jedničku. Dánského soupeře přehráli, zaslouženě zvítězili a mohli litovat jenom toho, že nevyhráli vyšším rozdílem. Soupeř ze severu Evropy za celý zápas nevyslal ani jednu přímou střelu na bránu.

Ofenzivní choutky skotského mistra naznačil už v sedmé minutě Aribo, jehož rána proletěla nad břevnem. Rangers měli od úvodního hvizdu navrch a převahu vyjádřili gólově už v osmnácté minutě. James Tavernier rozehrál rohový kop, obrana si nepohlídala náběh Baloguna a proti jeho hlavičce byl Thomas Mikkelsen krátký - 1:0.

Duel se přitom mohl vyvíjet jinak, kdyby se ve 28. prosadil Andrija Pavlović, ten měl obrovskou příležitost a míč poslal těsně nad. Jeho omyl mrzel hosty o to více, že o chvíli později domácí odskočili už na rozdíl dvou branek. Po půlhodině přišel centr z pravé strany, hlavička Morelose a zákrok Mikkelsena, vyražený míč ovšem našem pod svýma nohama Kemar Roofe a dal jednu z nejsnazších branek v kariéře - 2:0.

Dánský celek plnil roli sparingpartnera a mohl být rád, že do šaten neodcházel s ještě větším mankem, v samém závěru první půle střílel Morelos a jeho ránu zastavila tyč.

Komplikaci pro Rangers nakonec neznamenala ani první minuta druhé půle. Při rozehrávce zazmatkoval Barišić a do samostatného úniku se dostal Mikael Uhre, jenomže zakončení vůbec nezvládl a vystřelil nepřesně.

Rangers si náskok jinak v poklidu hlídali a v závěru mohli výsledek ještě vylepšit. V 80. minutě se na pravé straně uvolnil Scott Wright, zpětnou přihrávkou našel Arfielda a Mikkelsen konečky prstů vytěsnil balón na břevno. Za další dvě minuty se pak hostující brankář vyznamenal ještě jednou, tváří v tvář proti němu neuspěl Fashion Sakala.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele