osmifinále - odvety
17.03.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Lyonu remíza stačila, přes Porto prošel do čtvrtfinále Evropské ligy

Aktuální lídr Primeira Ligy se s tímto osmifinále Evropské ligy nepopasoval nikterak dobře. Před týdnem Porto za devadesát minut nezaznamenalo žádnou trefu, úvodní prohru přitom v odvetě nenapravilo a po remíze na francouzské půdě se s evropskými poháry pro letošek rozloučilo. Lyon v obou duelech eliminoval hlavně ofenzivní dovednosti svého protivníka.

Dragoes bezpochyby nemohli být vůbec spokojení se začátkem tohoto utkání. Ve 13. minutě si počínali příliš laxně poté, co Dubois parádním obloučkem vyslal do běhu Dembélého, ten snadno vběhl do šestnáctky a z blízkosti překonal brankáře Dioga Costu. Až příliš spoléhalo Porto na verdikt rozhodčích v čele s hlavním arbitrem Hateganem ohledně ofsajdu, ukázalo se totiž, že v době, kdy Dubois balón vysílal dopředu, zapomněl se vzadu na levém kraji obrany Sanusi. Gól tak platil, byl regulérní, VAR zkrátka následně musel úspěch Les Gones posvětit.

V 16. minutě se pokoušeli hosté srovnat stav, ovšem pokus Pepeho Aquina, který tečoval ještě bránící Lukeba, skončil v náruči gólmana Anthonyho Lopese. Ve 22. minutě znovu mohla OL vyjít spolupráce Duboise a Dembélého, prvně jmenovaný centroval, druhý pak hlavičkoval a ze slušné pozice o kousek zamířil nad břevno. Ve 27. minutě se podařilo Portu srovnat účet, to když podniklo rychlý útok, Fábio Vieira jemným obloučkem pobídl Pepeho Aquina, jenž míč z voleje nasměroval nechytatelně za záda Anthonyho Lopese. Stěží mohl inkasování zabránit.

Jenomže ve zbývajících dvou třetinách tohoto klání se již žádné další vstřelené branky výběr z Portugalska nedočkal. Nutno podotknout, že v útoku působil v podstatě v mnoha ohledech stejně mdlým dojmem jako minulou středu, Lyon si postupový výsledek bezpečně hlídal. A svůj náskok mohl v průběhu druhé půle ještě navýšit. V 63. minutě zásluhou Dembélého, jenž se po parádním uvolnění od Lucase Paquety ocitl sám před Diogem Costou, ten každopádně včas vyběhl a tutovku zneškodnil. V samém závěru v koncovce neuspěl ani Lucas Paquetá, po vyražené střele Toka Ekambiho se propracoval k dorážce, ale trestuhodně v koncovce selhal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Agnelli

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
FC Porto

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele