základní skupiny - skupina A, 2. kolo
30.09.2021 18:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Houssem Aouar (© AFP)

Lyon porazil Brøndby 3:0 a zůstává stoprocentní

Bezproblémového vítězství dosáhl Olympique Lyon s dánským Brøndby. Francouzský celek byl od začátku lepší a soupeři nepovolil ani jednu střelu na branku. Sám zasypal Hermansena devíti přesnými pokusy a z toho třikrát rozvlnil síť. Dvakrát se trefil Karl Toko Ekambi, jednou Houssem Aouar.

Olympique Lyon se v Ligue 1 trápí, ale do Evropské ligy vstoupil výhrou na hřišti skotských Rangers FC a v domácím prostředí stadionu Gerland měl velkou příležitost zapsat další tři body. Brøndby v prvním zápase remizovali se Spartou 0:0 a v Lyonu byli velkým outsiderem.

Lyon začal opatrně a rozhodně nehýřil aktivitou jak by se asi očekávalo. Teprve ve 21. minutě mohl ze zajímavé pozice zahrozit Aouar, ale víc než rohový kop nevydoloval. Francouzi sice častěji drželi balón, ale Brøndby nemělo problém bránit. Směrem dopředu si dánský celek nic nevytvořil a po poločasovém výsledku 0:0 byl určitě spokojenější.

Peter Bosz čekal o svého týmu větší aktivitu a ta se nedostavovala ani po hodině hry. Každopádně v 64. minutě se konečně pohnulo skóre. Mendesův centr vrátil před branku Paquetá, Hermansen balón nepochopitelně nezasáhl a Karl Toko Ekmabi zblízka poslal hlavou do prázdné svatyně. Úvodní trefu musel ještě posvětit VAR a Lyonu gólovou radost nepokazil. Domácí se tím dostali do laufu a o pár minut později zvýšili na 2:0. Cherki rozkmital obranu Brøndby rychlými přešlapovačkami a poslal před branku střílený centr, který nasekal paseku. Hermansen si tentokrát na balón sáhl, nicméně ho jen srazil ke Karlu Toko Ekambimu a ten vstřelil do prázdné branky svůj druhý gól v zápase.

Les Gones drželi otěže utkání ve svých rukou a bezzubému soupeři přidali ještě třetí gól. Karl Toko Ekambi se tentokrát změnit v přihrávajícího a jeho precizní centr dopravil do sítě hlavičkující Houssem Aouar. Hermansen tu byl bez šance zasáhnout. Sudí Lechner přidal ještě pět minut nastavení, nicméně další branka už nepadla. Lyon bez větších potíží porazil Brøndby 3:0 a po dvou zápasech ve skupině zůstává stoprocentní.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele