základní skupiny - skupina E, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
0 : 3
(0:0)
Stadión:
RZD Arena, Moskva

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Lokomotiv Moskva se zázraku nedočkal, od Lazia dostal tři branky

Římské Lazio postupuje do jarní fáze Evropské ligy. Definitivní jistotu mu kromě porážky Marseille dala především výhra v Moskvě. Lokomotiv sice doma začal aktivně, ale na dvě proměněné penalty Cira Immobileho odpověď nenašel.

Lokomotiv potřeboval vyhrát a aspoň částečně napravit doposud tragickou formu v pohárech. Hrálo se páté kolo a Lokomotiv doteď nevyhrál ani jednou. Vzhledem k extrémně vyrovnané skupině měl ale pořád dost solidní šanci postoupit. Jen musel porazit římské Lazio. To mělo bodů pět a dnešní výhra by mu dala skvělou startovní pozici před posledním kolem.

Do první šance se už po pěti minutách dostal hráč, pro něhož to dnes bylo trochu derby. Obránce Tin Jedvaj působil v kádru městské rivala Lazia, AS. Nikterak úspěšně, ale tehdy byl ještě hodně mladý. Tentokrát se dostal k hlavičce ve vápně, kterou ale poslal těsně vedle. Hlavičkou to zkoušel o pár minut později i urostlý hostující stoper Acerbi, ale na jeho zakončení byl brankář Chudjakov připraven.

Po pětadvaceti minutách zahrávala návštěva z Věčného města rohový kop, který těsně před bránou zakončoval Toma Bašić. Jeho hlavičku ale na poslední chvíli odpálil přesně z brankové čáry jeden z domácích stoperů. Brankář Chudjakov se kromě toho moc nezapotil a likvidovat musel další šanci až v záběru první půle.

Po změně stran ale nastoupilo na hřiště úplně jiné Lazio. Poprvé přestali domácí fandové dýchat v 54. minutě, kdy obránce Siljanov zajel ve vápně do Zaccagniho a sudí i po poradě s VARem pískal penaltu. K ní se postavil poslední dobou trochu kritizovaný Immobile a nemýlil se!

Jen o pár minut později pohřbila šance Lokomotivu další penalta. Tentokrát už méně průkazná, i když Barinov si měl dávat větší pozor. Ve vápně fauloval Immobileho a italský kanonýr proměnil úspěšně i svou druhou penaltu. A aby toho nebylo na domácí fanoušky málo, tak v samém závěru si veterán Pedro nachystal za vápnem míč na levačku a krásnou skákavou ranou překonal marně zasahujícího brankáře Chudjakova - 3:0 pro Římany.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Lazio Tip 0:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele