základní skupiny - skupina H, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Dinama Záhřeb (© AFP)

Dinamo Záhřeb vyplenilo belgický Genk, dva góly z penalt zařídil Petković

Hodně nepovedené utkání má za sebou belgický KRC Genk. Od Dinama Záhřeb inkasoval tři góly a protože se ani jednou neprosadil, zůstal bez zisku bodu. Utkání rovněž ovlivnilo vyloučení domácího Muňoze, nicméně to už si Chorvaté hýčkali dvoubrankový náskok.

Po porážce na Maksimiru s West Hamem potřebovalo Dinamo Záhřeb venku zabrat, ale jeho soupeřem byl silný KRC Genk. Ten v prvním zápase ve Vídni zvítězil nad Rapidem 1:0 a tudíž nebyl pod takovým tlakem.

Úvodní desetiminutovka sice vypadala opatrně, ale nabídla vedoucí gól po opravdu krásné akci Dinama. Hosté, kteří nastoupili trochu netradičně ve žlutých dresech, předvedli rychlý výpad a po sérii přihrávek pálil z druhé vlny neomylně do branky Luka Ivanušec. Genk se nenechal zaskočit a byl v prvním poločase aktivnějším týmem. Nebezpečná střela Thorstvedta minula zařízení. Domácí si také museli hlídat zadní vrátka, protože po jedné z mála šancí Dinama orazítkoval břevno Oršić. Ve 39. minutě pálil jen do Livakoviće Paintsil a "modri" stále vedli o jeden zásah.

V nastaveném čase prvního poločasu přišla pro domácí pohroma. Toma ve snaze odkopnout balón trefil nohu Čopa a sudí nařídil pokutový kop. Bruno Petković si nevzal žádný rozběh a i tak uklidil balón k tyči - 0:2.

Genk ve druhém poločase neskládal zbraně, avšak v 65. minutě přišel o vyloučeného Daniela Muňoze a to už znamenalo pro domácí velkou komplikaci. Zvláště, když následovala penalta číslo dvě. Bruno Petković si znovu poradil, byť brankář Vandevoordt správně tipl směr střely. Ve zbytku zápasu už neměl Genk sil na zvrat a Dinamo Záhřeb si i v početní výhodě výsledek pohlídalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Akinfeev

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele