základní skupiny - skupina E, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Galatasaray slaví jediný gól (© AFP)

Galatasaray vstoupil do EL úspěšně, Lazio padlo

Galatasaray má první body, doma totiž dokázal porazit návštěvu z Říma. Lazio naopak podalo naprosto bídný výkon a po zásluze (a vlastním gólu brankáře Strakoshy) prohrálo.

V turecké metropoli se proti sobě postavily dva velmi silné a evropskými soutěžemi protřelé týmy. Hostující celek z Věčného města navíc držel trumf v podobě Maurizia Sarriho, jenž před třemi lety Evropskou ligu s Chelsea vyhrál. Jenže Laziu se dnešní duel od začátku moc nedařil. Poměrně snadno přicházeli jeho hráči o míč, z čehož rezultovaly nebezpečné šance.

Alexandru Cicâldău pálil na Strakoshu a jeho dělovka jen o pár desítek centimetrů minula tyč. Turecký celek neponechával nic náhodě a Lazio hrálo až překvapivě laxně. Potrestáno za to mohlo být už ve 23. minutě, ale to mu ještě pomohla branková konstrukce. limpiu Moruțan zůstal osamocen na pravé straně vápna a jeho rána měla gólové parametry, jenže místo Strakoshy zasáhlo břevno.

Směrem dopředu působilo Lazio bezradně až zakřiknutě a trenér Sarri musel reagovat. Do druhé půle poslal Sergeje Milinkoviće-Saviće, který měl rozhýbat strnulou záložní řadu biancocelesti. S jeho příchodem vzrostlo nebezpečí pro brankáře Musleru a v 58. minutě si Lazio vytvořilo první vážnější šanci. Španělský tvůrce hry Luis Alberto se s míčem otočil kolem vlastní osy a pálil zpoza vápna k rohu brány, jenže Muslera jeho ránu dobře viděl a dokázal ji zneškodnit.

Víc práce měl jeho protějšek, Thomas Strakosha. Zkušený brankář, který místo jedničky přepustil Pepemu Reinovi, se musel hodně rychle natahovat k tyči, aby zlikvidoval ránu Karema Aktürkoğlua. Na Strakoshovi bylo hodně vidět, jak je nervózní, což se v plné míře projevilo v 67. minutě. Turci centrovali do vápna, kde Lazio dlouhým nákopem vzhůru poslalo balon vysoko nad bránu. Strakosha míč kontroloval, jenže místo toho, aby bylo vyrazil, si ho při stažení ze vzduchu tragikomicky srazil do vlastní brány!

Lazio se snažilo o kontr díky akci Milinkoviće-Saviće, jenže proti němu naprosto perfektně vyběhl brankář Muslera.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Lazio Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
O.Giroud

Strakosha na Dubravku, ale ten sa aspon moze vyhovorit na slnko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele