základní skupiny - skupina G, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aïssa Laïdouni (© AFP)

Ferencváros v hlavní fázi EL poprvé bodoval, doma skolil Leverkusen

Ferencváros v letošním ročníku hlavní fáze Evropské ligy neskončí jakožto vyvrhel s nulou na kontě získaných bodů. V závěrečném duelu skupiny G, který každopádně neměl žádný vliv na pořadí v tabulce, dokázal skolit Leverkusen, jistého lídra čtyřčlenného uskupení, jenž cestoval na budapešťskou půdu v okleštěném složení. Domácí mohli slavit nejtěsnější možnou výhru.

První šanci zápasu si vytvořili hosté, a to prostřednictvím Amiriho, který se zjevil v tutovém postavení před brankářem Dibuszem, ovšem trestuhodně přestřelil. V 15. minutě se neustále hladový Amiri propracoval k dalšímu zakončení, Dibusz ale zasáhl včas nohou. Domácí v první půli vážně nijak nehrozili, vždyť za celou dobu upachtili jen dvě zablokované střely.

Až ve 48. minutě se maďarský výběr přece jaksi osmělil, nicméně pokus Kovačeviće zdaleka nebyl přesný. Asi ještě hůře dopadl o pár chvil později jeho spoluhráč Zubkov, jenž směroval merunu na tribunu za bránou gólmana Luňova. V 61. minutě pak už přece vypálil o dost lépe Laïdouni, který se jal vyzkoušet pravačku, avšak ani on nakonec nezamířil mezi tři tyče.

V 69. minutě se výrazněji ozval znovu Bayer, opětovně díky Amirimu, jenže ani tentokráte se mu v koncovce nedařilo a na Dibusze nikým nestrážený nevyzrál. Klíčový moment střetnutí přišel na řadu ve finále až v 82. minutě. Uzuni rozehrál rohový kop nakrátko, Zubkov svým centrem zleva našel na bližší tyčce sbíhajícího si Laïdouniho, jenž následně hlavou skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com, livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Heresy

1:4

Reagovat
Beči

No Schick, no party.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele