osmifinále - 1. zápasy
09.03.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lucas Paquetá (© AFP)

Lucas Paquetá vystřelil Lyonu v Evropské lize cennou výhru na půdě Porta

Porto utrpělo teprve svou pátou porážku v této sezóně napříč všemi soutěžemi. V úvodním utkání osmifinále Evropské ligy nestačilo před vlastními fanoušky na Lyon, jenž tak podnikl opravdu razantní krok k postupu do další fáze. Dragoes neodvedli povedený výkon, na jediný gól Lucase Paquety ze druhé půle nezareagovali, v ofenzívě se obecně na své poměry trápili.

Oba celky si v úvodních pasážích zápasu vytvořily po dvou slibných možnostech. Nejprve se podařilo zahrozit hostům, a to prostřednictvím Dembélého, jeho hlavičku však dokázal umně zastavit brankář Diogo Costa. O pár chvil později musel mezi svými třemi tyčemi zasahovat rovněž lyonský muž v rukavicích Anthony Lopes, obloučkem se ho snažil přehodit Vitinha.

Ve 32. minutě se Anthonyho Lopese snažil překonat rovněž Pepe Aquino, který ostře vypálil svou levačkou, avšak průběžné skóre zůstávalo i nadále nezměněné. A ve 38. minutě se zjevil ve velké možnosti Toko Ekambi, jenž měl velkou smůlu, že mu míč jaksi odskočil od jeho kopačky, a z těžkého úhlu ho tak nedopravil do branky, ačkoli Diogo Costa v tu chvíli nebyl v tom prostoru, ve kterém by měl operovat. I druhé dějství bylo v podstatě vyrovnané, je ale pravda, že Les Gones do něj vstoupili přece o něco lépe a vytěžili z menšího tlaku maximum.

Už v 54. minutě se snažil překonávat Dioga Costu neustále aktivní Lucas Paquetá, jeho pokus, směřující na bližší tyčku, byl ovšem zlikvidován. A v 59. minutě už Olympique gólově udeřil. Toko Ekambi se v šestnáctce, možná trochu se štěstím, prosadil do solidní pozice, balón poté prostrčil k Dembélému, jenž ještě svou patičkou pobídl Lucase Paquetu, a ten do protipohybu Dioga Costy zacílil. Situaci ještě zkoumal VAR kvůli ofsajdu, ten se každopádně nekonal.

Porto ve zbytku utkání cestu k vyrovnání našlo. Mělo dvě šance, jak z něho vytěžit alespoň remízu. Video v 64. minutě hrálo v jeho neprospěch, neboť sudí José Sánchez změnil původní verdikt a penaltu za hraní rukou Lucase Paquety ve vlastním vápně odvolal. A v 86. minutě se v koncovce nezdařilo Galenovi, který pravou nohou o malý kousek hostující branku přestřelil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele