základní skupiny - skupina H, 4. kolo
04.11.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb (© AFP)

Dinamo Záhřeb porazilo Rapid a odskočilo konkurentům

Skupina H je hodně vyrovnaná a své šance na postup ve čtvrtek posílilo Dinamo Záhřeb. Chorvatský mistr si doma poradil s Rapidem Vídeň a vyhrál 3:1, díky čemuž si upevnil druhou příčku.

Dinamo má šest bodů a v závěru bude hájit postup před Genkem a Rapidem. Belgický celek má čtyři body, rakouský zůstává na třech.

Vstup do utkání přitom vyšel lépe Rapidu a už v osmé minutě šel v Záhřebu do vedení. Povedenou kolmici vyslal Robert Ljubicic, adresátem přihrávky byl Christoph Knasmüllner a rázem se objevil sám před brankářem, Livakoviće dokázal přelobovat a od tyčky se míč odrazil do branky - 0:1.

Rakouská radost ovšem měla jen jepičího trvání a o čtyři minuty později se začínalo znovu od nerozhodného stavu. Ve 12. minutě centroval Mislav Oršić a hlavou zakončoval přesně Bruno Petković - 1:1.

Po rychlém úvodu se hra uklidnila, ubylo šancí a naopak přibylo osobních soubojů. Tak tomu bylo až do 34. minuty, kdy se opět měnilo skóre. Domácí předvedli rychlou kombinační akci, na jejímž konci byla přihrávka pod sebe od Bartola Franjiće a snadné zakončení Komnena Andriće - 2:1.

Ještě před odchodem do kabin mohlo být vyrovnáno, to by ale musel lépe zvládnout koncovku nepřesně hlavičkující Ercan Kara.

Po změně stran si Dinamo hlídalo svůj náskok a v 63. minutě dokonce sahalo po navýšení - Oršić zkoušel štěstí z trestného kopu a nastřelil tyč. Na druhé straně promarnil jedinou možnost na srovnání Koya Kitagawa, jemuž zkazil radost vynikající Livaković.

Definitivní rozhodnutí přišlo v 83. minutě. Dinamo dostalo výhodu standardní situace, Marko Bulat našel Šutala a jeho rána skončila v síti - 3:1.

Domácí vyhráli o dvě branky a stejný nakonec byl i rozdíl v poměru nastřelených tyčí, v závěru totiž rozezvučel brankovou konstrukci také Menalo.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:3

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele