základní skupiny - skupina H, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Ike Ugbo (© AFP)

Dinamo remizovalo s Genkem a přiblížilo se ke konečné druhé pozici

Chorvatské Dinamo si v případě tříbodového zisku nad konkurenčním Genkem mohlo definitivně zajistit druhé místo zaručující dodatečné play-off o osmifinále Evropské ligy, avšak ani konečná remíza 1:1 pro něj není k zahození. Celek ze Záhřebu si totiž minimálně zajistil třetí místo a pokračování v Evropě a se ziskem sedmi bodů je druhý o dva body právě před KRC, na suverénní West Ham ztrácí již nedostižných šest bodů.

Domácí celek skončí na druhém místě v případě, že v Londýně s West Hamem bude bodovat, nebo jeho belgický rival neporazí v domácím prostředí rakouský Rapid. Úvodní půlhodina tohoto čtvrtečního utkání nic zajímavého nepřinesla, pak se z osmi metrů opřel do balónu kanonýr Oršič a poslal ho příliš vysoko nad horní tyčku. Neuběhlo však ani dalších pět minut a Dinamo šlo přeci jen do vedení zásluhou Luky Menala.

Pětadvacetiletý bosenský útočník se po dlouhém nákopu Théophilego-Catherinego zjevil za defenzívou protivníka, balón si posunul směrem kupředu svou hrudí a pak z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Vandevoordta. Hosté se ale v žádném případě nevzdali a ještě v poslední minutě úvodního dějství dokázali srovnat stav zásluhou třiadvacetiletého kanadského forvarda Ikého Ugba, jenž se v Evropské lize prosadil vůbec poprvé v kariéře.

Po rohovém kopu Hrošovského nedokázali domácí odkopnout balón do bezpečí, ten nakonec skončil právě na kopačce Ugba a následná razantní dělovka se odrazila od spodního okraje břevna za brankovou čáru. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a ani jeden celek se nikam výrazně netlačil, k vidění byla jen jedna solidní možnost. V 81. minutě mohl rozhodnout Špikič, ale jeho přízemní pokus zkrotil ve svých rukavicích pozorný Vandevoordt.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
Elmas

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele