základní skupiny - skupina G, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Stephen Welsh (© AFP)

Betis nezužitkoval převahu, produktivní Celtic vyhrál 3:2

Poslední kolo základních skupin Evropské ligy nebylo na branky zrovna bohaté, přestřelek se urodilo jako šafránu a pouze ve dvou duelech padlo pět gólů. Jeden viděli fanoušci v Glasgow, kde Celtic porazil Betis, přestože herně tahal za kratší konec.

Domácí měli skvělý start, už ve třetí minutě rozehrál Abada rohový kop, na jeho centr si naskočil Stephen Welsh a brankář Rui Silva se jenom smutně ohlédl za míčem směřujícím přesně k tyči - 1:0.

Sevillský celek měl jinak více ze hry a jako první se osmělil veterán Joaquín. Ve 22. minutě mířil jen do středu brány, o několik minut později pak z nadějné pozice těsně přestřelil. Mimo tyče skončil míč i na druhé straně, brankář Silva při odkopu nastřelil jen dotírajícího Ajetiho a od něco se balón odrazil těsně vedle.

Gólem neskončila ani situace ze druhé minuty nastavení, do odraženého míče se opřel Paul Akouokou a jeho bomba rozezvučela břevno.

Betis po návratu z kabin pokračoval v aktivitě a v 55. minutě se až před gólmana dostal Cristian Tello, Scott Bain si počkal na zakončení a tutovku zlikvidoval. Domácí brankář nakonec držel čisté konto do 69. minuty a z jeho pohledu hodně nešťastného momentu. Na pravé straně se uvolnil Joaquín, Borja Iglesias nastřelil tyč a od Baina se míč odrazil do sítě - 1:1.

Tato akce odstartovala bláznivou desetiminutovku plnou šancí a především branek. Krátce po vyrovnání na trávník přišel Ewan Henderson, po několika desítkách vteřin si na zadní tyči našel pas Johnstona a vrátil Celticu vedení - 2:1.

V 75. minutě se skóre měnilo znovu, Canales parádní kolmicí vysunul Iglesiase, který pláchl obráncům a suverénním způsobem překonal Baina - 2:2.

A tečku za náramně zajímavou pasáží udělal Edgar González, ten v pokutovém území stáhl Abadu a následovala penalta, s níž si poradil David Turnbull - 3:2.

Třetí tým tabulky španělské nejvyšší soutěže ještě neskládal zbraně a v osmé minutě nastavení potřetí zvonila branková konstrukce. Do břevna v tomto případě mířil Juanmi, Willian José si následně našel dorážku a jeho gólovou střelu zastavil na brankové čáře Nir Bitton.

V konečném účtování se nic zásadního nestalo. Celtic skončil na třetím místě a putuje do Konferenční ligy, Betis bere druhou příčku.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele